Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Εχει το θραος να μιλαει για τα χαλια της η Ντορα...

SHARE
«Δύσκολη» χαρακτήρισε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη τη σχέση της με τον πρόεδρο της Ν. Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μεταξύ τους μεγάλες διαφορές. Η ίδια προσέθεσε ότι «θα φανεί» εάν είναι εφικτή η σύνθεση των διαφορετικών τάσεων που, όπως σημείωσε, υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος. «Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική με απωθημένα, προσωπικές πικρίες και βεντετισμούς, ουδείς ενδιαφέρεται», προσέθεσε η κ. Μπακογιάννη, βάλλοντας εμμέσως πλην σαφώς προς το περιβάλλον του νέου προέδρου του κόμματος.
Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη (Alter) μετά την εσωκομματική εκλογή, η τέως υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε να εκφράζει ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων της Ν. Δ., υπενθυμίζοντας ότι πέραν των 380.000 που ψήφισαν τον νυν πρόεδρο, πλέον των 300.000 νεοδημοκρατών «έκαναν άλλη επιλογή». Ερωτηθείσα εάν πρόκειται να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος, απάντησε ότι τα κόμματα δεν δημιουργούνται για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά μόνον αν υπάρχει κοινωνική ανάγκη, σημειώνοντας ότι η ίδια τάσσεται υπέρ των μεγάλων κομμάτων, τα οποία, ωστόσο, θα πρέπει να διορθωθούν άμεσα.
Για την αντίδραση της Ρηγίλλης στο πρόσφατο ταξίδι της στην Κύπρο σημείωσε ότι πρόκειται «περί όνου σκιάς», εκτίμησε ότι αν δεν υπήρχε η υπεραντίδραση του κόμματος, «το ζήτημα θα ήταν μονόστηλο» και ουσιαστικά δήλωσε ότι θα συνεχίσει να διατηρεί ένα διακριτό δίαυλο επικοινωνίας με πολιτικά στελέχη ανά τον κόσμο. «Ημουν υπουργός Εξωτερικών μέχρι πριν από λίγους μήνες, μιλάω με υπουργούς από άλλες χώρες σε εβδομαδιαία βάση», σημείωσε, για να σχολιάσει σκωπτικά πως «δεσμεύομαι εφ’ εξής να υποβάλλω αίτηση με χαρτόσημο των 5 για να συναντώ υπουργούς Εξωτερικών που ενδεχομένως είναι φίλοι μου».
«Κιοτέψαμε, λόγω πολιτικού κόστους», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε για τις ευθύνες της διακυβέρνησης Κ. Καραμανλή ως προς την οικονομία. Η ίδια επέμεινε ότι η στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση της Ν. Δ. τής κόστισε και κατά την εσωκομματική εκλογή που ακολούθησε και έκρινε πως –αν και δεν ήταν, όπως είπε, εκ των εισηγητών– η απόφαση του Κ. Καραμανλή για πρόωρες εκλογές ήταν σωστή, δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών, αλλά και της οριακής πλειοψηφίας που είχε το κόμμα. Τέλος, ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens, δηλώνοντας ότι ανεδείχθησαν ως ζήτημα οι εμφανείς κοινωνικές της επαφές με τον Χριστοφοράκο, «όταν οι βρώμικες δουλειές γίνονται υπόγεια».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: