Αιφνίδιος δανεισμός 2 δισ. ευρώ για το δημόσιο !!!

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Kι εκεί που μας είχαν "αποκοιμίσει" πως όλα θα πάνε καλά !!! Νάσου και ο δανεισμός 2 δισεκατομμύρια ευρώ που θα μας φέρει ο Άγιος Βασίλης στις 4/1/2010
Το ποσό των 2 δισ. ευρώ άντλησε το δημόσιο με ιδιωτική τοποθέτηση που έγινε με κοινοπραξία πέντε τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.... Συντονιστής της κοινοπραξίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η Sao Paolo με εκπρόσωπό της τον πρώην πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ κ. Χρ. Σαρδελη. Το βιβλίο προσφορών σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έκλεισε πριν από λίγο και η έκδοση τιμολογήθηκε με euribor 6μήνου, συν 2,5%. Δηλαδή το τελικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,3% και είναι κυμαινόμενο.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η έκδοση αυτή θα ενισχύσει τα ρευστά διαθέσιμα του δημοσίου για να αποπληρωθούν τα χρέη των νοσοκομείων μέχρι τέλος του έτους ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτό το δανεισμό προκειμένου να ενισχύσει το ρευστό του δημοσίου, προκειμένου να γίνει η αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων έως το τέλος του 2009. Ο δανεισμός αναμένεται να υλοποιηθεί έως τις 4 Ιανουαρίου του το 2010.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog