Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου..σε δρόμους της Αθήνας

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

'Πήγα χτές μια επίσκεψη κοντά στο Κολωνάκι, λίγο πάνω απ την Σόλωνος. Είχα σταθμεύσει στην Ομήρου και μετά τα μεσάνυχτα, περίπου στις δωδεκάμιση με μία, πήγα να πάρω το αυτοκίνητο να γυρίσω σπίτι μου. Και ειλικρινά έπαθα με το πόσες πόρνες - ο όρος δεν περιέχει τίποτε το υποτιμητικό για τα πρόσωπα, είναι περιγραφικός του επαγγέλματος - είδα μέχρι να φτάσω στην Μαυρομιχάλη στο ύψους του Α. Τ. Εξαρχείων. Τρείς και τέσσερεις μαζεμένες μαζί κάθε 50 μέτρα! Απ την Ομήρου κατεβαίνοντας την Σόλωνος μέχρι την Μαυρομιχάλη δεξιά για Αλεξάνδρας ούτε και ξέρω πόσες συνολικά είδα. Εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός.
Και παλιότερα θυμάμαι ειδικά στην Βουκουρεστίου υπήρχαν πόρνες που έκαναν πιάτσα αλλά ήταν κάποιος εμφανής μεν αλλά σχετικά μικρός αριθμός. Αυτό που ειδα χτές ήταν το κάτι άλλο. Τα ίδια ξέρω ότι συμβαίνουν σε όλο το κέντρο της Αθήνας ιδιαίτερα κάτω απ την Αθηνάς, Σοφοκλέους κλπ.
Και ειλικρινά αναρωτιέμαι: τόσο μεγάλη ζήτηση έχει η πορνεία σήμερα; Ζούμε δηλαδή σε μια εποχή που είναι δύσκολο να βρεί κάποιος μια γυναίκα; Ειλικρινά δεν το νομίζω. Με προβληματίζει δηλαδή πέρα απ την προσφορά πορνείας και η ζήτηση. Γιατί προφανώς για να υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά θα υπάρχει και ανάλογη ζήτηση. Τι δηλαδή μπορεί να προσφέρει περισσότερο μία πόρνη απ την πλευρά την ερωτική από μια άλλη γυναίκα; Και είναι τόσοι πολλοί οι άντρες που τέλος πάντων δεν τους προσέχει μια γυναίκα; Μπορώ να κατανοήσω τα αίτια της πορνείας σαν επάγγελμα και τους πολλούς λόγους που μια γυναίκα εκδίδεται. Δυσκολεύομαι όμως σήμερα να καταλάβω τους λόγους που οι άντρες θα πήγαιναν με μια πόρνη. Δεν θέτω λοιπόν το θέμα τόσο απ την πλευρά του επαγγέλματος και της προσφοράς όσο απ την πλευρά της ζήτησης επειδή θεωρώ πως αν δεν υπήρχε ζήτηση ούτε προσφορά θα υπήρχε. Με λίγα λόγια την πορνεία την παράγει η ίδια η κοινωνία για να ικανοποιήσει κάποιες ανάγκες της ιδιαίτερα των αντρών. Υπάρχουν τέτοιες «ανάγκες» σήμερα; Και αν υπάρχουν αυτές οι ανάγκες εκ μέρους των αντρών δεν υπάρχουν και εκ μέρους των γυναικών;

Το θέμα προέρχεται απο τον φίλο paroikos απο το φορα του adslgr

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog