Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

'Εβγαλαν μαχαίρια'... για τον Τουρισμό στην Βουλή!

SHARE
Σε μετωπική σύγκρουση με αλληλοκατηγορίες περί εξυπηρέτησης συμφερόντων οδηγήθηκαν χθες στη Βουλή κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, ενημερώνοντας τις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Προστασίας Περιβάλλοντος και Παραγωγής και Εμπορίου, έκανε λόγο για «μία μεγάλη μεταρρύθμιση» και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «κατασυκοφαντεί» και «λασπολογεί, χωρίς αποδείξεις», λέγοντας: «Κάποιοι υποστηρίζουν συμφέροντα κι αυτός δεν είμαι εγώ». Αφησε, μάλιστα, αιχμές ότι πίσω από τις αντιδράσεις είναι οι μεγαλοξενοδόχοι, επειδή θίγονται τα συμφέροντά τους και δεν θέλουν το νέο προϊόν.
Εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι καταγγελίες του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί συμφέροντα εταιρειών που έχουν προαγοράσει εκτάσεις στα νησιά, προαναγγέλλοντας πως το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα αποσύρει το συγκεκριμένο «εκτρωματικό» -όπως το χαρακτήρισε- χωροταξικό για τον Τουρισμό, προβλέποντας πως αν εφαρμοστεί, θα «τσιμεντοποιηθεί» η χώρα και θα μετατραπεί από «στολίδι σε... φασόν». Επιπλέον, κατήγγειλε πως υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα από ανώτατο θεσμικό παράγοντα του υπουργείου σε μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για το χωροταξικό, προκειμένου να μην καταψηφίσουν.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

1 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:

athinapoli είπε...

σιγά τα αίματα, αν δεν τα χαντακώσουν όλα δεν θα ησυχάσουν