Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Επικείμενο μεγάλο σεισμό προβλέπει η ομάδα ΒΑΝ;

SHARE
Σύμφωνα με στοιχεία της τελευταίας έρευνας του Παναγιώτη Βαρώτσου και της ομάδας ΒΑΝ, η οποία δημοσιεύθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 2008 στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Cornell, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στον Ελλαδικό χώρο. Η ανησυχία των σεισμολόγων βασίζεται στην καταγραφή ενός ισχυρού σεισμικού σήματος με μεγάλη ταλάντωση στον Σεισμολογικό Σταθμό του Πύργου, ωστόσο οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί.
Μέσω του εντεταλμένου ερευνητή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών και συνεργάτη της ομάδας ΒΑΝ Γεράσιμο Χουλιάρα δηλώνουν πως ένα σήμα από μόνο του δεν λέει τίποτα και ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αναλύσουν διεξοδικά όλα τα στοιχεία. Επομένως, τίποτα δεν είναι σίγουρο και ανακοινώσιμο αυτή την ώρα. Ο ίδιος δήλωσε: “Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για σήμα που δείχνει ή δεν δείχνει αν επίκειται νέος σεισμός πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, περίπου δέκα με δεκαπέντε ημέρες. Μέχρι τότε δεν χρειάζεται να κάνουμε εικασίες. Εφόσον προκύψουν συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα αξιολογηθούν εκ νέου, μπορούμε να μιλήσουμε για την νέα εργασία της ομάδας ΒΑΝ”.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη του Π. Βαρώτσου και της Ομάδας ΒΑΝ εδώ, ωστόσο απαιτούνται γνώσεις σεισμολογίας για την κατανόηση της.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: