Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Στην Ευρώπη μέτρα, εδώ έξτρα φόροι...

SHARE
ΓΙΑ πολλοστή φορά ισχυρίστηκαν τις τελευταίες μέρες και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας ότι κινούνται με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Αλλά μόνο την αλήθεια δεν είπαν. Γιατί τελείως διαφορετικά είναι τα μέτρα που προωθούν οι κυβερνήσεις των χωρών που είναι αποφασισμένες ν αναμετρηθούν με το πρόβλημα.ΑΠΟΔΕΙΞΗ ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος θέλοντας ν αναθερμάνει την αγορά προχωρεί σε μείωση του ΦΠΑ κατά 2,5 μονάδες και σε μείωση της φορολογίας των οικονομικά ασθενέστερων. Στάθμισαν την κατάσταση εκεί και έκριναν ότι οι ακολουθούμενες ως τώρα συνταγές δεν απαντούν στα νέα προβλήματα.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ στη χώρα μας οι κυβερνώντες δείχνουν πως δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Γι αυτό και οι πρακτικές που ακολουθούν είναι ίδιες με εκείνες τις οποίες και πέρυσι ή και πρόπερσι εφάρμοζαν: υψηλή φορολόγηση για να καλύψουν την αποτυχημένη δημοσιονομική πολιτική τους και αφαίρεση κατά συνέπεια από την αγορά της δυνατότητας να κινηθεί.
ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, κατά συνέπεια, η κυβέρνηση αδυνατεί όχι μόνο σοβαρή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης να χαράξει, αλλά και τη στρατηγική την οποία τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης υιοθετούν και εφαρμόζουν δεν είναι ικανή ν ακολουθήσει. Η μόνη συνταγή που ξέρει είναι η αφαίμαξη των φορολογουμένων, αυτήν εφαρμόζει επί πέντε χρόνια ως κυβέρνηση και σ' αυτήν εμμένει, αδιαφορώντας αν οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την αγορά και άρα για την οικονομία γενικότερα.
ΟΤΑΝ η λογική πάνω στην οποία στηρίζεται ο προϋπολογισμός είναι η επιβολή πρόσθετων φόρων ύψους 7,1 δισ. ευρώ, εκείνο που αβίαστα συνάγεται είναι πως η κυβέρνηση ή δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα ή αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των ενεργειών της. Εκτός κι αν πιστεύει ότι η αύξηση των μισθών κατά 3% θ αποδεχθεί ικανή και τα 7,1 δισ. να καλύψει και την αγορά να αναθερμάνει.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: