Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Καθημερινό φιανόμενο οι απολύσεις σε επιχειρήσεις!

SHARE
Στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ συνεχίζονται οι απολύσεις υπαλλήλων. Σε πρόσφατη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας είπε ότι το να μιλάνε για αύξηση στη σημερινή συγκυρία συνιστά «ύβρι» και ανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν απολύσεις (5%-10% των εργαζομένων στην «Τέλεκομ», 7% των εργαζομένων στην ΙΤ, ακόμα στη «Holdings», ενώ ανακοίνωσε ότι στη «Defense» θα είναι λίγες προς το παρόν).
Μάλιστα είπε ότι όλοι μαζί πρέπει να κάνουνε θυσίες για να βγει ο όμιλος από την κρίση, αλλιώς θα βάλει τελικά λουκέτο! ("όλοι μαζι"=δουλέψτε ακόμα περισσότερο και πάρτε ακόμα λιγότερα)Στη «Χαλυβουργία Θεσσαλίας» έχουν ήδη γίνει τρεις απολύσεις, ενώ συνολικά έχουν ανακοινωθεί οκτώ.
Στη «Χαλυβουργική», 50 εργαζόμενοι των οποίων οι δίμηνες συμβάσεις δεν έχουν ακόμα ανανεωθεί, βρίσκονται «στον αέρα», ενώ στην ίδια θέση βρίσκονται και 20 συμβασιούχοι από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. Ακόμα, επικαλούμενη την οικονομική κρίση, η διεύθυνση της «Φουλγκόρ» (εταιρεία κατασκευής καλωδίων), στην Κόρινθο, ανακοίνωσε ότι 20 εργαζόμενοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα από την επόμενη Δευτέρα. 18 άτομα απολύθηκαν από τη "ΦΑΓΕ". Ο προσωπάρχης της εταιρείας ισχυρίστηκε ότι η μείωση κατά 30% της παραγωγής, μετά από τη δημιουργία εργοστασίου στις ΗΠΑ, οδηγεί «μοιραία» σε «κάποια μείωση προσωπικού». Αρνούμενος να διαψεύσει δημοσιεύματα και φήμες που κυκλοφορούν στο εργοστάσιο για απολύσεις που μπορεί να φτάσουν και τις 10 κάθε μήνα, δήλωσε πως «δεν μπορεί η εταιρεία να υποσχεθεί ότι δε θα διώξει άτομα».Χτες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πληροφορικής «ICOP» απέργησαν απαιτώντας να ανακληθεί η τρομοκρατική απόλυση του συναδέλφου τους Πέτρου Παπαϊωάννου, που έγινε λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία στις 21 Οκτώβρη. Στο πλαίσιο της απεργίας συγκροτήθηκε στην επιχείρηση σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ.
Οι εργαζόμενοι της «Κεραμοποιίας Κατσίκη ΑΕ» κλιμακώνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στο λουκέτο που προανήγγειλε η εργοδοσία, απαντούν με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα.Από το Σάββατο περιφρουρούν το εργοστάσιο, ενώ χτες πραγματοποίησαν νέα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαμηνύοντας ότι δε θα δεχτούν να πληρώσουν τα «σπασμένα» της κρίσης και του καπιταλιστικού ανταγωνισμού. Νωρίτερα το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια όπου κατέθεσαν αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πτώχευσης, με την οποία η εταιρεία επιδιώκει να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους. Παράλληλα, απέρριψαν και την πρόταση αιρετών του δικομματισμού, όπως του δημάρχου Θεσπιέων (ΠΑΣΟΚ) για επιδοματική (μέσω ΟΑΕΔ) απασχόληση για 12 εργαζόμενους και απάντησαν με νέα κινητοποίηση το απόγευμα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: