Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Ανοίγουν Εμπορικά Κέντρα, χάνονται όμως θέσεις εργασίας...

SHARE
Η χρηματοοικονομική κρίση δεν λέει να κοπάσει το πιο ισχυρό οχυρό της ελληνικής αγοράς ακινήτων όμως, τα εμπορικά κέντρα, συνεχίζουν να αναπτύσσονται.
Μια νέα φουρνιά τέτοιων κέντρων ετοιμάζεται να μπει στην αγορά δημιουργώντας ανησυχίες ότι κάποιες από τις εταιρείες που τα κατασκευάζουν μπορεί στο τέλος να... κλάψουν μαζί με τα μικρομάγαζα της γειτονιάςΤα εμπορικά κέντρα συμβάλλουν στη μείωση ή και την εξάλειψη τελείως του «αέρα» σε πολυσύχναστες αγορές του δρόμου (high end street) με εξαίρεση την Ερμού, το Κολωνάκι, τη Γλυφάδα και την Κηφισιά. Ηδη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι αντιστοιχούν κάπου 80 τετρ. μέτρα ανά 1.000 κατοίκους έναντι 55 τ.μ. πριν από μερικά χρόνια και 200 τετρ. μέτρα που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος σύμφωνα με την Ερι Μητσοστεργίου, επικεφαλής της ανάλυσης της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Savills. "Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα», τονίζει η κ. Μητσοστεργίου, παρατηρώντας ότι σε κάθε πορτογάλο αντιστοιχούσαν 265 τ.μ. εμπορικών κέντρων στα τέλη Ιουνίου. *Σύμφωνα με την κα Αυγερίου, υπεύθυνη του τομέα εμπορικών κέντρων της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Δανός/ ATISREAL, υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ευνοούν την ανάπτυξη των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Σημαντικός είναι ο νέος τρόπος ζωής του μέσου έλληνα καταναλωτή. Ο τελευταίος απαιτεί πάρκινγκ για το αυτοκινητό του, διευρυμένα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων κ.λπ.
Ναι σωστά τα λέτε, όλο το χρήμα πάει σε ελάχιστους κεφαλιούχους που αφανίζουν την μοκρομεσαία επιχείριση η οποία σε όλες μα όλες τις Κυβερνήσεις μας παραμύθιαζαν ότι 'αποτελούν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας'. Μόνο που οι βο-υ-λευτές μας και παρατρεχάμενοι λημσονούν οτι οι ψήφοι απο τον κόσμο που αανζητά το ψωμάκι του είναι περισσότεροι απο τους ελάχιστους μετρημένους στα δάκτυλα επιχειρηματίες που κανουν παρέα στις βίλες τους. Κατά τα άλλα ωράιο δεν λέω το εμπορικό κέντρο αλλά ερωτώ. Ποσες θέσεις εργασίες θα δημιουργήσει και πόσες θέσεις θα χαθούν?
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: