Το 'σωφρονιστικό' σύστημα της χώρας και οι αποθήκες Ανθρώπων!

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν πάρει χαμπάρι, ειδικά με τον τρόπο που αποφασίζουν τα κανάλια να (ΜΗΝ) προβάλλουν αυτό το θέμα όπως δει. Για δεύτερη βδομάδα χιλιάδες κρατούμενοι αρνούνται συσσίτιο σε όλες τις φυλακές της χώρας, με μερικούς μάλιστα να έχουν ράψει με βελόνα και κλωστή και το στόμα τους. Το υπουργείο δικαιοσύνης έχει στο μεταξύ δώσει ρέστα στο να συσκοτιστεί το θέμα, βγάζοντας την μια ανακοίνωση μετά την άλλη για να κουκουλώσει τα πράματα.

Όλα αυτά, και ενώ μέχρι και ο Πρόεδρος της δημοκρατίας έχει αναφέρει: «Είναι απαράδεκτη η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές. Είναι κύριο θέμα η ριζική αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος. Να υπάρξουν νέες φυλακές, για να αποσυμφορηθεί αυτή η κατάσταση». http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=68431792, η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο δικαιοσύνης κωφεύει επιδεικτικά, βγάζοντας μια πρόταση μέτρων που δεν μπορεί να ικανοποιήσει ούτε καν στοιχειωδώς τα αιτήματα και τις πραγματικές ανάγκες των κρατουμένων.
Προ ωρών πάντως 'Στην ικανοποίηση των 14 από τα 16 αιτήματα των φυλακισμένων προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να σταματήσει η απεργία πείνας των κρατουμένων, και με βάση τα μέτρα αυτά αποφυλακίζονται άμεσα 1500 κρατούμενοι.Μεταξύ των μέτρων που έλαβε το υπουργείο είναι και η μετατροπή της 5ετούς φυλάκισης σε χρηματική ποινή, μείωση του ορίου προφυλάκισης στους 12 μήνες από 18 που είναι σήμερα, αύξηση κατά μια ημέρα των αδειών των κρατουμένων, ακόμη και στους καταδικασμένους για ναρκωτικά.'

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog