Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Εφηβος αυτοκτονεί μέσω δικτύου και μας προβληματίζει...

SHARE
Ένας 19χρονος νεαρός από την Φλόριντα, αυτοκτόνησε μπροστά στην web cam του που μετέδιδε ζωντανά το όλο σκηνικό.Ο νεαρός είχε μιλήσει αρκετές φορές για την πρόθεση του να αυτοκτονήσει στο forum που ήταν μέλος. Λίγο πριν την απονενοημένη πράξη του, ανάρτησε σε αυτό (καθώς και σε ένα δεύτερο) ένα σημείωμα αυτοκτονίας, άνοιξε την κάμερα του και με την χρήση μιας υπηρεσίας live streaming κατανάλωσε μπροστά στα μάτια των μελών που παρακολουθούσαν μεγάλο αριθμό χαπιών.
Ο έφηβος έμεινε ξαπλωμένος-ακίνητος στο κρεββάτι του για αρκετές ώρες, προτού κάποια από τα 1500 περίπου μέλη που παρακολουθούσαν την μετάδοση, αντιληφθούν πως πρόκειται για πραγματική αυτοκτονία και ειδοποιήσουν τις αρχές. Πάρα την άμεση αντίδραση της αστυνομίας που έσπασε την πόρτα, τον βρήκαν νεκρό και έκλεισαν την κάμερα, κάτι που μεταδόθηκε ζωντανά στην κοινότητα. Ο έφηβος ήταν μέλος του bodybuilding.com στο φόρουμ του οποίου κατέστησε σαφές πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει, περιγράφοντας ακόμη και την ποσότητα των ναρκωτικών που θα κατανάλωνε. Οι διαχειριστές δεν τον πήραν σοβαρά γιατί είχε αναφερθεί και στο παρελθόν γι αυτή του την πρόθεση. Κάποιοι μάλιστα τον "παρακίνησαν" λέγοντας του για παράδειγμα "Κάνε μας την χάρη, κάνε το και σταμάτα να σπαταλάς τον χρόνο μας"
Μάλιστα την ώρα που άνοιξε την κάμερα και κατανάλωσε τα χάπια, κάποια μέλη συνέχισαν να τον κοροϊδεύουν και να τον προσβάλουν. Όπως είπε ο πατέρας του, ο νεαρός βρισκόταν κάτω από φαρμακευτική αγωγή λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: