Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

'Τιμωρία' και ουρές για τις...χρεώσεις του ΕΤΑΚ

SHARE
Δεν έχει τέλος το αλαλούμ με τον νέο φόρο ακινήτων, αλλά και η ταλαιπωρία των φορολογουμένων.
Περίπου 1.000.000 συνιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να στηθούν στην ουρά της Εφορίας προκειμένου να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση για να απαλλαγούν από τον φόρο που παράνομα τους χρέωσε το υπουργείο Οικονομικών ή για να ζητήσουν να πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση του φόρου ακινήτων, ενώ πολλοί φορολογούμενοι θα πρέπει να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων που έχουν δηλώσει στο έντυπο Ε9. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να ταχυδρομήσει περισσότερα από 4.000.000 εκκαθαριστικά σημειώματα του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, αφού όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν δηλώσει στο έντυπο Ε9 ακόμη και ένα ακίνητο θα λάβουν το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ.
Πολλά από τα εκκαθαριστικά θα είναι μηδενικά, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 3.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν φόρο για την ακίνητη περιουσία τους.
Ομως λανθασμένα εκκαθαριστικά δεν λαμβάνουν μόνον όσοι απαλλάσσονται από το ΕΤΑΚ, αλλά και όσοι υπάγονται στον νέο φόρο, οι οποίοι λόγω της φορο-απάτης του υπουργείου Οικονομικών με τη συνιδιοκτησία καλούνται να πληρώσουν περισσότερο φόρο απ αυτόν που αναλογεί στην ακίνητη περιουσία τους. Στις περιπτώσεις αυτές οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητήσουν να γίνει νέα εκκαθάριση του φόρου.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: