Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Απόλυτα διασφαλισμένες οι τράπεζες και οι καταθέσεις

SHARE
Η ρευστότητα των τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένη και οι καταθέσεις απολύτως ασφαλείς, καθησύχασε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με την απόφαση της ΕΚΤ, μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον οποίο και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Όπως εξήγησε ο διοικητής της ΤτΕ, η ρευστότητα που διοχετεύει η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες θα γίνεται πλέον μέσω του μηχανισμού ELA της ΤτΕ.
Τόνισε ακόμη ότι οι εκροές καταθέσεων βρίσκονται υπό απόλυτο έλεγχο.
Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ακόμη ότι η απόφαση της ΕΚΤ να μην αποδέχεται τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου για την παροχή ρευστότητας από τις 11 Φεβρουαρίου, μπορεί να αρθεί στο μέλλον, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές καταλήξουν σε συμφωνία.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: