Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ...

SHARE
Νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ «ώστε να εξομαλύνουμε τα πράγματα για να μην υπάρχει βίαιη μεταβολή», προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου απαντώντας σε ερώτηση ...
του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη. «Επεξεργαζόμαστε πρόταση με βάση την οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να υπολογιστούν σε 10ετή βάση», είπε ο υφυπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους μνημονιακούς εφαρμοστικούς νόμους από 1-1-2014 κάθε ταμείο ανάλογα με τις δυνατότητές του και τώρα στην αναλογιστική μελέτη θα συνυπολογίζονται και οι οφειλές σε βάθος δεκαετίας.
«Πάμε σε εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, σε μετατροπή τους σε φιλοδωρήματα», επεσήμανε ο Δ. Στρατούλης ρωτώντας για ποιους και από πότε θα ισχύσει ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.
 Ο Β. Κεγκέρογλου επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Αναφερόμενος στις κύριες συντάξεις ο υφυπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση» και διαπίστωσε ότι «θολώνει ο κόσμος». Διευκρίνισε ότι η κρατική χρηματοδότηση, που είναι γύρω στα 11 δισ. ευρώ, δεν μειώνεται με το σύστημα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1-1-2015.
Όπως είπε ο Β. Κεγκέρογλου το πλαφόν της σύνταξης που είναι στα 360 ευρώ αντιστοιχεί στην κρατική χρηματοδότηση. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι αν η κύρια σύνταξη είναι 760 ευρώ, σημαίνει ότι τα 360 ευρώ τα βάζει το κράτος και τα άλλα 400 ευρώ είναι το αναλογικό κομμάτι της σύνταξης.
Για το ενδεχόμενο να μην έχει το ταμείο χρήματα να συνεισφέρει το μερίδιό του ο Β. Κεγκέρογλου είπε: «είτε με το ένα σύστημα είτε με το άλλο, υπάρχει πρόβλημα». «Έχουν γίνει οι αναλογιστικές μελέτες και στόχος είναι να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα», πρόσθεσε.
Πηγή : naftemporik
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: