Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

''H KYBEΡΝΗΣΗ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''...

SHARE
Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης και τορπιλισμό της δημοκρατίας καταλόγισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ...
στην κυβέρνηση με αφορμή τον προπηλακισμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από την αστυνομία.
Ο κ. Τσίπρας παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που έχει καταθέσει το κόμμα του, ζήτησε  από την κυβέρνηση να καταδικάσει τη «βιαιοπραγία σε βάρος βουλευτών του κοινοβουλίου».
Χαρακτήρισε «εξοργιστικές» τις εικόνες, όπως είπε, που δείχνουν ομάδα βουλευτών να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ, σημειώνοντας ότι «δεν τιμά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο να απωθούνται βουλευτές».
Είχε προηγηθεί η καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Στρατούλης υπέστησαν «προπηλακισμό και άγριο ξυλοδαρμό»
«Υπάρχει Δημοκρατία ακόμη; Λειτουργεί η Βουλή; Οι βουλευτές έχουν δικαιώματα, έχουν ρόλο ή βασιλεύουν μόνο τα ΜΑΤ;» είπε ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να προσέλθει στη Βουλή για να ενημερώσει και την κυβέρνηση να φύγουν τα ΜΑΤ ώστε «να σταματήσει αυτό αίσχος των προπηλακισμών, που το βλέπει όλος ο κόσμος». Αλλιώς όπως είπε ο κ.Λαφαζάνης η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Βουλή. «Δεν μπορούμε να είμαστε εδώ και να προπηλακίζονται συνάδελφοί μας» είπε.
Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης αφού είπε πως το Κοινοβούλιο δεν έχει ακόμη επίσημη ενημέρωση, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στη Βουλή διότι δεν είναι δυνατόν να φύγουν εν μέσω της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που έχουν καταθέσει. «Δεν μπορούν να το βάλουν στα πόδια σαν λαγοί» είπε.
Την πληροφορία από την βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή ότι προπηλακίστηκαν βουλευτές στην ΕΡΤ, μετέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς ο οποίος ζήτησε επίσημη ενημέρωση λέγοντας πως ή θα τιμάται η βουλευτική ταυτότητα ή εκείνος θα την καταθέσει.
Να αποσύρει αμέσως τα ΜΑΤ από το ραδιομέγαρο ζήτησε ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ και δήλωσε ότι καταδικάζει προπηλακισμούς από την Αστυνομία.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: