Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ FORUM '' ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ''...

SHARE

Σε ενάμιση μήνα θα μετεξελιχθεί σε πολιτικό σχηματισμό το forum "Ελλήνων Πρωτοβουλία" το οποίο ιδρύθηκε σήμερα και τότε αναμένεται να υπάρξει η ιδρυτική διακήρυξη της νέας δομής.
Το πολιστικό forum, φιλοδοξεί να...
διαδραματίσει παρεμβατικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα έχοντας αντιμνημονιακή ατζέντα, και απευθυνόμενο στον «πατριωτικό κεντροδεξιό και κεντροαριστερό χώρο», σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος που μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τα 21 ιδρυτικά του μέλη εκπροσωπούν, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση και γεωγραφική κατανομή της χώρας, ενώ πρόεδρος είναι ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γ. Βάμβουκας.
Στο ιδρυτικά μέλη συμμετέχουν μόνο δύο πολιτικά πρόσωπα. Ο Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες  δεν πρόκειται να πολιτευθεί, και ο πρώην γραμματέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος συμμετέχει «για να σηματοδοτήσει την προέλευση των βασικών στελεχών του forum».
Από την πλευρά του, ο Κώστας Μαρκόπουλος -ο οποίος δεν συμμετέχει τουλάχιστον μέχρι στιγμής στο εγχείρημα- είναι σκεπτικός για την Κίνηση που ιδρύθηκε σήμερα και θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς. Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνομιλητές του κ.Μαρκόπουλου, ο πρώην υπουργός και πρώην κορυφαίο στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «θα το παρακολουθήσει με συμπάθεια αφού είναι φίλοι του αυτοί που το ίδρυσαν». Σε αυτή τη φάση ο Κώστας Μαρκόπουλος θα επιλέξει το δρόμο του ανεξάρτητου βουλευτή, αφού εκτιμά ότι δεν υπάρχει χώρος για νέους σχηματισμούς αυτή τη στιγμή, και δεν είναι ευνοϊκή η συγκυρία, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, όπως λέει στους συνομιλητές του.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κ.Μαρκόπουλος φέρεται να έχει «πολύ μεγάλη δυσκολία να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του ότι πάει κάπου, σε κάποιο σχηματισμό, από το να τους εξηγήσει γιατί μένει παρατηρητής».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: