Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

SHARE

Αναπτυξιακό πλάνο έως το 2020 καταρτίζει η κυβέρνηση και οι βασικοί άξονές του τέθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως ανέφεραν, μεταξύ άλλων, μετά τη σύσκεψη, ... 
ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ουσιαστικά τέθηκαν τρία βασικά ερωτήματα: Πώς θέλουμε να είναι η οικονομία το 2020 με βάση τα μακροοικονομικά στοιχεία, με ποιον τρόπο θα φτάσουμε στην ανάπτυξη και πώς θα συνδυαστούν αυτά με βάση το ΕΣΠΑ και το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης 2014- 2020.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, προκειμένου αυτό να στηρίζεται στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας και την τόνωση των εξαγωγών και να έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.
Κομβικής σημασίας είναι ο ανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ και οι προτεραιότητες για το νέο κοινοτικό πακέτο στήριξης 2014- 2020. Όπως, χαρακτηριστικά ανέφεραν οι δύο υπουργοί, «δεν θα υποδείξουμε στους επιχειρηματίες, δεν είμαστε διευθυνόμενη οικονομία, αλλά κοιτάμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα διοικητικής φύσης προβλήματα που δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις και πώς θα αξιοποιήσουμε τα «εργαλεία» που έχει στην διάθεση του το κράτος, όπως είναι το ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος, κ.λπ».
Στη σύσκεψη ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να καταθέσουν ολοκληρωμένα σχέδια και προτάσεις για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου. Αποφασίστηκε να ανατεθεί στο ΚΕΠΕ και στο ΙΟΒΕ η διενέργεια ολοκληρωμένης μελέτης (με 5μηνο ορίζοντα για την ολοκλήρωσή της), ενώ αμέσως μετά θα υπάρξει διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα.
Η μελέτη θα στηριχτεί σε παλαιές και νέες προτάσεις και σχέδια για επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς, που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση, προκειμένου η ελληνική οικονομία να κινηθεί με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, πάνω από 3% όπως απαιτεί το Μνημόνιο, τα επόμενα χρόνια.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: