Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

"ΚΟΥΜΠΑΡΑ" ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ... 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ..."ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡ"

SHARE
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας 
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Ένα ταξίδι... που σίγουρα ολοκληρώθηκε με ΕΠΙΤΥΧΙΑ ήταν η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ μαζί με τους Έλληνες επιχειρηματίες...
αφού ο στόχος για σύσφιξη θέσεων μεταξύΕλλάδος και Κατάρ επιτεύχθηκε και με το παραπάνω...!
Η συνάντηση του... Αντώνη Σαμαρά με τον Εμίρη του Κατάρ... Τζασίμ αλ Τάνι ξεπέρασε κάθε.... "προηγούμενο ενδοιασμό" που υπήρχε σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα!
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι... "παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνεργασίας των δύο χωρών για τα επενδυτικά προγράμματα"και δήλωσε σχετικά:
Αντώνης Σαμαράς
  • Παρουσιάσαμε μια νέα ατζέντα προγραμμάτων με συγκεκριμένες προθεσμίες και σε αυτά θα συνεχιστεί η συζήτησή μας.
  • Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιήσει το Κατάρ!

Οι συζητήσεις πάντως με το αραβικό εμιράτο θα... συνεχιστούν στη βάση του... σχεδίου αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ενώ ο Κοινός κουμπαράς ύψους πάνω από 2 δις μεταξύ Ελλάδος και Καταρ θεωρείται από τα ξένα μέσα... μεγάλη επιτυχία παρα την... καχυποψία των Ελληνικών ΜΜΕ...
Η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Εμίρη του Κατάρ συνοδεύτηκε όπως έχουμε αναφέρει από μια καταρχήν συμφωνία για τη δημιουργία ενός... κοινού ταμείου στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ενώ όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Κατάρ οδηγός γι' αυτή τη συμφωνία θα είναι το... κοινό ταμείο που δημιούργησε το εμιράτο με την Ιταλία τον περασμένο Νοέμβριο κατά την επίσκεψη στη Ντόχα του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι!
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ...επενδυτικές προτάσεις σε... ενεργειακά, σε τουριστικά και μεγάλης κλίμακας έργα real estate κατέθεσε η ελληνική πλευρά στο τραπέζι των συνομιλιών με τηνκαταριανή κυβέρνηση.
Ενώ απηύθυνε πρόσκληση προς το Εμιράτο για να συμμετάσχει σε εταιρεία δημιουργίας μεγάλου πλωτού σταθμού... Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στη Βόρεια Ελλάδα.
Στόχος είναι αφού το αέριο αυτό υγροποιηθεί να προωθηθεί στη βουλγαρική αγορά μέσω του ελληνο-βουλγαρικού αγωγού IGB που βρίσκεται στα σκαριά...
Επίσης η Ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε να συμμετάσχει το Κατάρ και στον υπό εξέλιξη διαγωνισμό για την πώληση του ομίλου ΔΕΠΑ.
Τώρα το Καταρ δείχνει ενδιαφέρον.... για τον Αστέρα Βουλιαγμένης παρότι θα προτιμούσε κάποιου είδους απευθείας διακρατική συμφωνία και σε αυτή την περίπτωση.
Ενώ το Ελληνικό από το οποίο το Κατάρ αποχώρησε προ εβδομάδων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Εμιράτο δεν δείχνει πρόθεση να... επιστρέψει.
Πάντως... ο αγώνας για... επενδύσεις τώρα ξεκίνησε ενώ η υποδοχή του πρωθυπουργου και των Ελλήνων... επιχειρηματιών ήταν εντυπωσιακή...
Με... προβληματίζει μόνο η... "στάση των Ελληνικών ΜΜΕ" που μου θυμίζει το... "θρίλερ" που έβλεπαν πρόσφατα στο... Eurogroup και στην χρηματοδότηση της Ελλάδας και το πως.... ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ όλοι μετά τις ΘΕΤΙΚΕΣ εξελίξεις...!
Εγώ θα το ξαναπώ ο... Αντώνης Σαμαράς το έργο το ξέρει καλά κάτι ξέρουν οι ξένοι...!
Διαβάστε λίγο... Bloomberg βρε παιδιά...μήπως από την... αφάνεια θα έρχονταν οι ...επενδύσεις στην χώρα μας χρειάζεται ...εξωστρέφεια δε νομίζετε ;
Σας ευχαριστώ...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: