Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΟ... ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

SHARE

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Μια σειρά από βελτιώσεις κατατέθηκαν στην Βουλή πριν λίγο σχετικά με το φορολογικό...
Να δούμε όμως τις... αλλαγές της τελευταίας στιγμής που έφτασαν στην Βουλή για να κλείσει το φορολογικό και να πάμε εν τάχει στο Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου και στην εκταμίευση της δόσης των ...9 δις ευρώ.
 
ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ:
 
Ι.    Σχετικά με τις αποδείξεις που καίνε και τους περισσότερους φορολογούμενος θα πρέπει:
Να συλλέγουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους με ανώτατο όριο τα 10.500 ευρώ.
Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ του ποσού των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσουν και των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν θα επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής...22%.
ΙΙ.  Αυξάνετε ο φόρος στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15%, από 1/1/2013.
ΙΙΙ. Αναγνωρίζονται εφ εξής οι αποδείξεις για δαπάνες για δίδακτρα φροντιστηρίων, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, επισκευή και συντήρηση οχημάτων, αποδείξεις απόταξί αλλά και δαπάνες για τα καύσιμα των ΙΧ.αυτοκινήτων που μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίζονταν. 
ΙV. Περιορίζεται στα 5.000 ευρώ από τα 10.000 ευρώ το όριο του τζίρου όπου θα απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις (υπό πρυποθέσεις) από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων.
V. Προβλέπετε ότι το σύνολο πάσης φύσεως ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών στα ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης και στα επαγγελματικά ταμεία θα εκπίπτουν από τοφορολογητέο εισόδημά τους.
VI. Καθορίζετε χρονικά ότι ο φόρος υπεραξίας 20% στις μεταβιβάσεις ακινήτων θα ισχύσει για ακίνητα που μεταβιβάζονται χρονικά από 01.01.2013 και μετέπειτα.
VII.Και τέλος εναρμονιζόμαστε στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και έτσι λαμβάνονται υπ όψιν οι αποδείξεις που έχουν εκδοθεί σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο από την Ελλάδα. 
 
Είναι... αλήθεια ότι αποτελεί βασική προϋπόθεση το φορολογικό για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και για την είσπραξη της επόμενης δόσης των 9 δις ευρώ που όπως έχουμε ξαναπεί τα 7 δις ευρώ θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2 δις ευρώ σε υποχρεώσεις του δημοσίου σε ιδιώτες δηλαδή στην ρευστότητα της αγοράς ! 
 
Κλείνοντας...να πούμε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες της κυβέρνησης για να πάρει το τελικό "ΟΚ" στο Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου για την εκταμίευση των 9 δις ευρώ ! 
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: