Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ...

SHARE

Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και του εμπορικού κόσμου, οδηγείται η διαβούλευση για τον νέο Αγορανομικό Κώδικα και ιδιαίτερα για τις ρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων...
τις Κυριακές. Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους όλων των φορέων, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης κατηγόρησε τον υπουργό, Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Αθ. Σκορδά ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Η φραστική επίθεση συνοδεύτηκε με την αποχώρηση από τη σύσκεψη πριν από την ολοκλήρωσή της, του προέδρου της ΕΣΕΕ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα κριθεί από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατο στέλεχος του υπουργείου "χρειάζονται 151 ψήφοι για να ψηφιστεί από τη Βουλή".
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Κορκίδης, αύριο θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, με την οποία θα δηλώνει ότι υποχρεώνεται σε παραίτηση από την προεδρία της ΕΣΕΕ με την πολιτική του υπουργείου που στηρίζεται σε προσχηματικές διαβουλεύσεις για να περάσει όσα εξαρχής έχει σχεδιάσει.
Μία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ στη συνάντηση είναι να λειτουργήσουν δοκιμαστικά τα καταστήματα 7 Κυριακές μέχρι τον Οκτώβριο κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου η προτεινόμενη ρύθμιση θα φέρει αύξηση της απασχόλησης και τόνωση της αγοράς. Οι ίδιοι επικαλούμενοι στοιχεία του ΟΟΣΑ αλλά και της απελευθέρωσης του ωραρίου της λειτουργίας των καταστημάτων το 2005 σημειώνουν ότι υπήρξε αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 13,5% όταν το 2004, την χρονιά όπου πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες η αύξηση ήταν 7%. Σύμφωνα με τους ίδιους και με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ όπου υπάρχει διεύρυνση υπάρχει θετική επίπτωση στην απασχόληση κατά 1,5-3% και πτώση των τιμών κατά 2,5%.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: