Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

'' ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ''..

SHARE

Την άποψη ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα τον ενοχλούσε, εφόσον οι Έλληνες δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σε συνέντευξή του στην αυστριακή...
εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός αναρωτιέται στη συνέντευξη, γιατί θα πρέπει μια χώρα, όπως η Σλοβακία, όπου ο μέσος μισθός είναι 500 έως 600 ευρώ και ο συνταξιούχος λαμβάνει 300 ευρώ, να πληρώνει τα πάντα στους Έλληνες, όταν οι συμπατριώτες του βλέπουν ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να εκπληρώσουν, ούτε καν τις βασικές υποχρεώσεις τους.
Ήδη, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Βιέννη πριν μία εβδομάδα και στις συνομιλίες του με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, ο κ. Φίτσο είχε ζητήσει από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και είχε προσθέσει ότι δεν μπορεί να γίνεται δεκτή η ανευθυνότητα και πως όταν μια χώρα δεν είναι σε θέση να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της και δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν προτιμότερη.
Σύμφωνα με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη και της αναστολής των δημοσίων έργων και παράλληλα να ελπίζεται επιστροφή στην ανάπτυξη, διότι θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι το φάρμακο που παρέχεται ενάντια στην κρίση, δρα επίσης κατά της ανάπτυξης.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, μπορεί να πρέπει να τεθούν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά, αλλά αν συνεχιστεί έτσι, τότε η ευρωπαϊκή οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει τόσο εύκολα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: