Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

"ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ"

SHARE

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Στο επιχειρηματικό συνέδριο της...εφημερίδας Die Welt, “Welt” Wirtschaftsgipfel, συμετέχει  ως κεντρικός ομιλητής ο Αντώνης Σαμαράς το οποίο λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο στα κεντρικά γραφεία Axel-Springer-Haus του ομίλου που... 
κατέχει όχι μόνον την Welt, αλλά και την Bild, την παρόμοια Berliner Zeitung και άλλα αρκετά ακόμη έντυπα .Στο συνέδριο συμμετέχουν τόσο ηΆνγκελα Μέρκελ όσο και ο Μάριο Ντράγκι ενώ την Δευτέρα το βράδυ πρώτος ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς.
"Απόψε θα συζητήσουμε για την Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης" ...δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς χθες βράδυ στο συνέδριο προσθέτοντας λίγο πριν ότι... οι ξένοι δείχνουν πλέον αλληλεγγύη στην Ελλάδα και στην προοπτική της !
Να σημειωθεί ότι τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.
Τώρα ο... Αντώνης Σαμαράς σήμερα θα συναντηθεί στην καγκελαρία με την κ. Μέρκελ ενώ νωρίτερα θα συναντήσει τον πρώην αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, ο οποίος έγραψε το αφιέρωμα στον πρωθυπουργό στην εφημερίδα «Der Handelsblatt», η οποία ανακήρυξε τον κ. Σαμαρά... "πολιτικό της χρονιάς" για το 2012 !
Είναι αλήθεια ότι ο Αντώνης Σαμαράς όπως έχουμε ξαναναπεί διερευνά... το χώρο των επενδύσεων ενώ... ανατρέπει οριστικά το "κακό κλίμα" με την Γερμανική πλευρά ελπίζοντας πολλά στις... Ελληνογερμανικές επιχειρηματικές σχέσεις !
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει... πάρει πάνω του και πάλι το επόμενο δύσκολο θέμα για την Ελλάδα το... θέμα των επενδύσεων και μέσα σαυτό το πλαίσιο κινείται...
Αναμένεται και η επίσκεψη Ολάντ που σημαίνει πολλά για την Ελλάδα..
.
Πάντως το πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένετε δύσκολο αφού μία σειρά μεταρρυθμίσεων πρέπει να ολοκληρωθούν με πρώτη το κλείσιμο του φορολογικού και η ψήφισή του από τηνΒουλή...
Κλείνοντας να προσθέσουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται την Γερμανία ενώ η συνάντηση με την κ. Μέρκελ θα προετοιμάσει και το κλίμα για το επόμενοEurogroup στις 21 Ιανουαρίου όπου θα δοθεί το πράσινο φως και την επόμενη δόση των 9 δις ευρώ και που ο πρωθυπουργός θέλει να είναι καλά προετοιμασμένος ότι όλα θα πάνε καλά!
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι... υπάρχει μεγάλη στροφή από το Γερμανικό τύπο και από την... απόλυτη απαξίωση της Ελλάδος πέρασαν πια σε θετικά σχόλια για την Ελληνική Οικονομία και την Εθνική μας προσπάθεια ! 
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: