Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Η ¨Δημοκρατία" της μεταπολίτευσης...

SHARE
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία", Ισοκράτης (436 π.Χ - 338 π.Χ.).
"Γιορτάσαμε" πρόσφατατα 36 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία θεωρείται ότι "αποκαταστάθηκε" η Δημοκρατία" στη χώρα μας. Δηλαδή από την ημέρα εκείνη που οι άνθρωποι του στρατιωτικού καθεστώτος, παρέδωσαν την διαχείριση της εξουσίας στους επαγγελματίες πολιτικούς. Και από την πρώτη στιγμή άρχισαν οι ίντριγκες και τα αλληλοφαγώματα και αντί για τον Π. Κανελλόπουλο ως πρωθυπουργό, μας προέκυψε Κ. Καραμανλής, δια χειρός Αβέρωφ. Από εκείνη την ώρα είχε αρχίσει η περίοδος της περίφημης "μεταπολίτευσης". Η "αποκατάσταση" της Δημοκρατίας βρήκε την εισβολή των Τούρκων με δύο πολύ μικρά προγεφυρώματα στην τότε ακτή αποβάσεώς πλησίον της Κερύνειας, από όπου την 15η Αυγούστου, όταν την Ελλάδα δεν την κυβερνούσε η χούντα των στρατιωτικών, αλλά πολιτικοί από όλους τους χώρους, οι εισβολείς άρχισαν την επιχείρηση καταλήψεως του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την Ελλάδα παντελώς απούσα και μη αντιδρούσα ουδόλως διότι "η Κύπρος είναι μακρυά", αλλά και διότι "ο Στρατός μας ήταν διαλυμένος από την δικτατορία"!. Ψεύδη πολιτικών που τα ανακύκλωσαν τεχνηέντως τα ψευδόμενα ΜΜΕ. Ουδέποτε η χώρα είχε καλλίτερα εξοπλισμένες, αξιόμαχες, πειθαρχημένες και γεμάτες ηθικό Ένοπλες Δυνάμεις.
Έκτοτε και επί 36 συναπτά χρόνια κατέστη αδύνατο να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην δημοσιότητα ο περίφημος "Φάκελλος της Κύπρου", δια να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ποιός επιτέλους ήταν ο φταίχτης για τον χαμό της Κύπρου μας και της συρρίκνωσης του Ελληνισμού. Μέγα επίτευγμα της Δημοκρατίας μας αυτό. Μαζί με τον χαμό της Κύπρου χάθηκε και ο φάκελλος. Χάθηκε όμως και εν πολλοίς η αξιοπιστία.
Ύστερα, επί 36 ολόκληρα χρόνια δημοκρατίας, οι εξ επαγγέλματος πολιτικοί, όλων των αποχρώσεων και καταστάσεων, δεν μπόρεσαν να προωθήσουν ούδ' επί ελάχιστο τις δίκαιες Ελληνικές θέσεις στη διεθνή σκακιέρα και η υφιστάμενη κατάσταση, μαρτυρά πολλά και δεν δικαιώνει κανέναν πολιτικό έχοντα ελάχιστη αξιοπρέπεια. Από εκείνη την περίοδο και μετέπειτα σιγά-σιγά και μεθοδικά, οι Τούρκοι, οι οποίοι όταν δεν είχαμε δημοκρατία δεν τολμούσαν να βγούν στο Αιγαίο, αναθάρρησαν και πλέον ευρίσκονται σε πολλούς χώρους της Ελληνικής επικράτειας, επιδεικνύοντας την επιθετικότητά τους και εφαρμόζοντας πιστά το επί χρόνια σχέδιο καταλήψεως της Κύπρου. Επίτευγμα της δημοκρατίας μας και αυτό, που τόσο πλέρια είναι, ώστε να τα ανέχεται όλα τούτα.
Και άρχισε έκτοτε η κατάληψης του κράτους από τα κόμματα και ο διαχωρισμός του λαού σε κόκκινους, πράσινους και μπλέ.
Στην αρχή τα ρίχνανε όλα στην επάρατο χούντα, μετά τα έριχνε ο ένας στον άλλο ως άλλοθι της απραξίας των και της αδυναμίας τους, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα. Το πάρτι είχε αρχίσει με την δημοκρατική διάλυση των θεσμών, της παιδείας, της γλώσσας, της τάξεως, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εκκλησίας, της ασφάλειας της χώρας, της εκπτώσεως των πάντων και πασών. Χιλιάδες μούρες δήθεν "αντιστασιακών", ευφάνταστοι καιροσκόποι του κερατά, εισήλθαν παντού ξεπληρώνοντας τα παραμύθια τους, με παχυλούς μισθούς, συντάξεις και θέσεις. Με τόσους πολλούς αντιστασιακούς που εμφανίστηκαν κατόπιν εορτής, η επάρατος θα έπρεπε να είχε πέσει σε ένα μήνα.......
Τα μπλέ και πράσινα καφενεία ήταν ένα δώρο των κομμάτων πρός τους αφελείς στρατευμένους τους, δείγμα και αυτό της ενώσεως του λαού. Το κράτος πλέον δικό μας και τα δικά μας τα παιδιά, οι αφισοκολλητές και οι άλλοι νεροκουβαλητές, επιλέγονται αντί των αντιπάλων παιδιών, πρός χάρη της δημοκρατικής ευαισθησίας μας, για την κατάληψη θέσεων στο δημόσιο και αλλαχού. Η καλή δημοκρατία που σας παρέχουμε απαιτεί θυσίες και γι' αυτό πρέπει να πληρώσετε για να απολαύσετε.
Το καζάνι είχε πολύ φαγητό και επέπεσαν επ' αυτού με περισσή βούληση. Και έφαγαν-έφαγαν-εφάγαν και αφού έφαγαν ξαναέφαγαν. Από το "Τσοβόλα δώστα όλα", στο "Λοβέρδο πάρτα όλα". Πάμπτωχοι και "αγνοί δημοκράτες έκαναν περιουσίες ατράνταχτες διότι αγαπούσαν πολύ τον λαό και εργάζονταν για τον σκοπό αυτό αμειβόμενοι καταλλήλως. Έπεσε πολύ δουλειά. Οι νόμοι που έφτιαχναν οι δημοκράτες, δεν άγγιζαν καθόλου αυτούς τους ιδίους, σε ασυδοσία ευρισκομένους, αλλά ούτε και τους άλλους, μέχρι που διαπιστώθηκε ότι το καζάνι είχε πάτο και τον έπιασαν και αυτόν. Η χώρα πτώχευσε και όταν το κατάλαβαν οι δημοκράτες προσέλαβαν κάποιους άλλους που δεν ήταν τόσο δημοκράτες σαν και αυτούς, να τους διοικήσουν και επέβαλαν φτώχεια στην φτώχεια.
Την Ελλάδα μας την φτώχευσαν, την κατέστησαν αναξιόπιστη, αδύναμη, ζητιάνα, έρμαιο στις βουλές του καθένα. Την δημοκρατία και τους δημοκράτες τους γευτήκαμε καλά και μας άφησαν πικρή γεύση.....
Για το μεγάλο χάλι της χώρας και της δημοκρατίας μας σήμερα, ημέρα της αποκατάστασης της δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας στο διάγγελμά του, λέγει επί λέξη:
«η ευθύνη για τα όσα σήμερα συμβαίνουν στη χώρα, βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις και η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, αλλά στον πυρήνα της δίκαιη». «η ισονομία πρέπει ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις για τους ισχυρούς, ότι οι προβλέψεις του Συντάγματος δεν είναι κενό γράμμα, ότι τα οικονομικά βάρη κατανέμονται δίκαια, ότι η παιδεία και η υγεία δεν προσφέρονται μόνο στους προνομιούχους». «η διοίκηση δεν εκσυγχρονίστηκε, οι σχέσεις πολιτών και πολιτικού συστήματος παρέμειναν πελατειακές, το κράτος δικαίου δεν αναπτύχθηκε επαρκώς, στην Ελληνική κοινωνία επικράτησαν νοοτροπίες κοντόθωρες και καταστροφικές».
Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που επιβεβαιώνει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τα γραφόμενά μου και επιπλέον προβλέπει το τέλος της μεταπολιτευτικής εποχής, μίας εποχής ψευδεπίγραφης και κατασπατάλησης κάθε ικμάδας του Ελληνισμού. Βεβαίως, πως αλλιώς, τα κόμματα στα διαγγέλματά τους , είπαν άλλα πράγματα δικά τους, κομματικά, συντεχνιακά, αλλά είναι φανερό πως έχασαν πλέον κάθε άλλοθι τους, αφού η εποχή της χούντας, από την οποία ξεκίνησαν τον τραγικό τους κατήφορο, είναι πλέον πολύ μακρυά και δεν την φτάνουν......
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: