Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Πρόβλεψη σοκ από το ΔΝΤ για 15% ανεργία

SHARE
Εφιαλτικές διαστάσεις θα προσλάβει η μάστιγα της ανεργίας στην χώρα μας, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Συγκεκριμένα, σε ειδική αναφορά με σειρά ερωταπαντήσεων για το ελληνικό πρόβλημα , τα στελέχη του ΔΝΤ εκτιμούν ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φτάσει στο 15% την επόμενη διετία και θα υποχωρήσει όταν επιστρέψει η εμπιστοσύνη των κεφαλαιαγορών στην Ελλάδα. 
 

Πάντως στην έκθεση αναφέρεται ότι η προσαρμογή της χώρας μας είναι πρωτοφανής, αλλά βιώσιμη, ενώ τονίζεται πως η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας ούτε της Ευρωζώνης. Ειδικά για το χρέος αναφέρεται ότι θα φτάσει το 150% του ΑΕΠ το 2013, πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται. 
 

Παράλληλα, σε ό, τι αφορά τους όρους αποπληρωμής του δανείου, επισημαίνεται πως κάθε πληρωμή αποπληρώνεται σε οκτώ ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις, αρχίζοντας 3 ¼ χρόνια μετά την καταβολή κάθε πληρωμής. Με τις ερωταπαντήσεις, ακόμη, εξηγείται για ποιο λόγο θα πρέπει να κοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός στο Δημόσιο, αλλά εκτιμάται ότι «με την αποτελεσματική εφαρμογή των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών πολιτικών, καθώς και με την υποστήριξη από τον ελληνικό λαό, η οικονομία θα βρεθεί σε πολύ καλύτερη θέση για τη δημιουργία υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης και θέσεων εργασίας σε σύγκριση με το παρελθόν».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: