Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Παρελθον οι προτάσεις περι φίμωσης των blogs"

SHARE
"Φαίνεται πως επικράτησε τελικά η λογική και η κυβέρνηση βάζει φρένο στην προσπάθεια κάποιων κύκλων (πολιτικών αλλά και άλλων..) για θέσπιση νόμου που θα περιόριζε την λειτουργία των blogs.
Όπως μαθαίνουμε από αξιόπιστη πηγή .. συνειδητοποιήθηκε γρήγορα πως ανάλογα μέτρα θα είχαν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.Ο Πρωθυπουργός μάλιστα φέρεται να έδωσε εντολή στον κ.Πεταλωτή ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις επ'αυτού άμεσα.
Άλλωστε όποιος έχει τις στοιχειώδεις απαιτούμενες γνώσεις καταλαβαίνει πως είναι πρακτικά ανεφάρμοστο να επιβληθεί στα blogs η άρση της ανωνυμίας ,τουλάχιστον για όσο απ΄αυτά φιλοξενούνται στην πλατφόρμα της Google (blogspot.com) και για τα οποία ισχύει η αμερικανική νομοθεσία που επιτρέπει μεν την άρση της ανωνυμίας για σοβαρά αδικήματα ,εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο απ΄τις δικαστικές αρχές της εκάστοτε χώρας αλλά στα σοβαρά αυτά αδικήματα δεν περιλαμβάνεται ούτε η συκοφαντική δυσφήμιση ούτε η διασπορά ψευδών ειδήσεων ούτε άλλων πλημμελημάτων για τα οποία κάποιοι στην Ελλάδα απαιτούν την κεφαλή του κάθε blogger επί πίνακη.
Ο κάθε ..υπέργηρος διαπλεκόμενος "μιντιάρχης" ή πολιτικός που δεν μπορεί να σηνειδητοποιήσει τι εστί ίντερνετ θα πρέπει τουλάχιστον να αντιληφθεί πως επειδή ένα blog γράφεται στα Ελληνικά δε σημαίνει πως γράφεται και στην Ελλάδα.Είναι γνωστό π.χ. πως το Greece-Salonika γράφεται απ΄τη ...Γη του Πυρός,το troktiko από τη Ζουαζιλάνδη,το ellinasblog από την Κουάλα Λουμπούρ,το agiosgr απ'την Ανταρκτική κλπ.Μήπως τα Ελληνικά δικαστήρια και οι Ελληνικές διωκτικές αρχές έχουν αποκτήσει κάποιο είδος εξουσιοδότησης για διαπλανητικές διώξεις και δεν το ξέραμε;;
Aς σοβαρευτούμε λοιπόν."
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: