Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

«Βροχή» ταξιδιωτικών οδηγιών

SHARE
Νέο χτύπημα δέχθηκε, χθες, ο ελληνικός τουρισμός, ένα μήνα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, με το θάνατο των τριών ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι ταξιδιωτικές οδηγίες από βασικές χώρες προέλευσης τουριστών άρχισαν να «πέφτουν βροχή» αμέσως μετά τη διάδοση των γεγονότων.
Η Αγγλία, πρώτη έσπευσε να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, καλώντας τους Βρετανούς που βρίσκονται στην Αθήνα, να μην μετακινούνται. «Συνιστάται στους Βούλγαρους να αποφύγουν τις επισκέψεις και τα ταξίδια στην Ελλάδα για μικρό χρονικό διάστημα», τονίζεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Σόφια. Σημειώνεται, οι βουλγαρικοί σιδηρόδρομοι έχουν ήδη ακυρώσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις προς την Ελλάδα, αλλά τα συνοριακά φυλάκια παραμένουν ανοικτά για τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία.
Ταξιδιωτική οδηγία προς τους υπηκόους της να αποφύγουν να κυκλοφορούν στα σημεία των κινητοποιήσεων στην Αθήνα εξέδωσε χθες και η Ρουμανία. «Το υπουργείο Εξωτερικών εφιστά την προσοχή των Ρουμάνων πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελληνική Δημοκρατία ή βρίσκονται στα εδάφη αυτής της χώρας να αποφύγουν τις περιοχές που πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, ιδιαιτέρως τις πλατείες Συντάγματος και Ομόνοιας, στην Αθήνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρουμανικού ΥΠΕΞ.
Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, ετοιμάζουν την αντίστοιχη ταξιδιωτική οδηγία και γίνεται διπλωματική μάχη να είναι ήπια και όχι απαγορευτική για τους τουρίστες που έχουν προγραμματίσει διακοπές στην Ελλάδα.
Πάντως, οι ξενοδόχοι του κέντρου των Αθηνών, αλλά και της περιφέρειας γενικότερα, εκφράζουν φόβο για το άμεσο μέλλον τους, καθώς εάν οι ταξιδιωτικές οδηγίες συνεχισθούν με την ίδια ταχύτητα που εκδίδοντο από χθες, θα υπάρξουν μαζικές ακυρώσεις σε ήδη υπάρχουσες κρατήσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις σε αναστολή της λειτουργίας τους. πηγη
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: