Κυριακή 30 Μαΐου 2010

«Συζητείται» το 50+1% για τις δημοτικές

SHARE
ANOIXTO το ενδεχόμενο να αλλάξει το 50+1% στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη», μετά από διάλογο με τα κόμματα, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης. Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε χθες στη Βουλή με τη ψήφιση επί των άρθρων, μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις που κράτησαν συνολικά τέσσερις ημέρες και χωρίς αλλαγές στον χωροταξικό σχεδιασμό.
Πάντως, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι εφόσον τα κόμματα συμφωνήσουν, το 50%+1 μπορεί να αλλάξει με διάταξη η οποία είναι δυνατόν να κατατεθεί στο πλαίσιο του εκλογικού νόμου τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ν.Δ. είχε κατεβάσει τον πήχυ για την εκλογή των δημάρχων και των νομαρχών από το 50%+1 στο 42%, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποκλείσει συνεργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
ΚΑΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΟΜΜΑ
Εσωκομματικές εκλογές, για την ανάδειξη των προέδρων των ΝΟΔΕ και των μελών των Τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας διεξάγονται σήμερα, σε όλη την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς έχει αποστείλει επιστολή στους περίπου 965.000 εγγεγραμμένους στα μητρώα του κόμματος, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν. Για να εκλεγεί κάποιος πρέπει να πάρει το 40%. Επαναληπτικές εκλογές, όπου χρειαστεί, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: