Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Η Αφροδίτη της Μήλου ζητιάνα!

SHARE
Με ένα νέο προκλητικό εξώφυλλο, το περιοδικό «Focus» επιστρέφει: αυτή την φορά, απεικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου με το χέρι παρατεταμένο σε στυλ ζητιάνας και τιτλοφορείται «Η Ελλάδα και τα λεφτά μας». Σύμφωνα με... ...την προαναγγελία του τεύχους, που θα κυκλοφορήσει την προσεχή Δευτέρα, το κύριο άρθρο του περιοδικού θα παρουσιάσει τις δραματικές συνέπειες της ελληνικής κρίσης για το ευρώ και τους Γερμανούς φορολογούμενους.
Κι αν το προκλητικό εξώφυλλο μας ενοχλεί ξανά, ίσως θα πρέπει πρώτα να σκεφτούμε ποιοί και πώς μας έφεραν σε αυτό το σημείο και έπειτα να αρχίσουμε το παραλήρημα για τις επιθέσεις που δεχόμαστε και μας σπιλώνουν...Σε μια επιφανειακή, πρόχειρη και εμπαθή ανάλυση στις εσωτερικές σελίδες το περιοδικό επιχειρεί μια ανάλυση της οικονομικής κρίσης, συγκρίνει τους Γερμανούς και τους Έλληνες, σχετικά με τον τρόπο ζωής τους εκφράζοντας φόβους για το πως θα χρησιμοποιηθεί η οικονομική βοήθεια, αν θα επεκταθεί η κρίση, και λοιπά γνωστά που διαβάζουμε αυτό τον καιρό στον σοβαρό αλλά και λαικό ευρωπαικό Τύπο.
Αν αξίζει κάτι από την όλη ιστορία, είναι η βεβαιωμένη πλέον κακογουστιά και κακεντρέχεια του συγκεκριμένου περιοδικού, αποθέωμα του κιτρινισμού και της εύπεπτης ανάλυσης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

3 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:

ΕΡΜΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΡΜΗΣ είπε...

Κανείς δεν μας φταίει. Το κακό μας το κεφάλι φταίει που φτάσαμε σ΄ αυτή την κατάσταση και να γίνουμε οι παγκόσμιοι ζητιάνοι...

Unknown είπε...

Δεν είμαστε ζητιάνοι οι Γερμανοί μας χρεωστάνε και τώρα ζητάνε τα ρέστα. Να μας δώσουν τις κατοχικές αποζημιώσεις και πατσίσαμε.
Μήπως ξεχνά η κυρία Μερκελ πόσα χωριά έχουν ξεκληρίσει οι συμπατριώτες της ΝΑΖΙ; Η μήπως το επικροτεί;