Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Παρακαλούν τώρα τους τραπεζίτες για τις επιχειρήσεις...

SHARE
Σε αναζήτηση παροχών βρίσκεται η κυβέρνηση. Στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής υπό την προεδρία του κ. Κ. Καραμανλή και τη συμμετοχή των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου, και Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, καθώς και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, μπορεί να μη συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα, όμως η κατεύθυνση που δόθηκε είχε δύο άξονες.
Ο πρώτος ήταν να βρεθούν και να ληφθούν μέτρα, τα οποία θα δίνουν την εντύπωση των παροχών, ώστε να εμφανίσει η κυβέρνηση ένα πιο φιλολαϊκό προφίλ και ότι αλλάζει η οικονομική πολιτική, ώστε να δικαιολογηθεί και η αποπομπή του κ. Γ. Αλογοσκούφη.
Μάλιστα έκαναν λόγο για στοχευμένες δράσεις, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικράτησε η άποψη να μη δοθούν υπέρμετρες παροχές, γιατί, όπως ειπώθηκε, αυτό θα ήταν αντιλαϊκό. Που σημαίνει ότι θα πρόκειται για άλλη μία έκδοση ψευδοπαροχών, οι οποίες με επικοινωνιακά κόλπα θα επιχειρηθεί να εμφανιστούν ως ουσιαστικές.
Ο δεύτερος άξονας αφορά την εικόνα που θα εμφανίσει η κυβέρνηση στον οικονομικό τομέα. Αυτός, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη Διυπουργική, θα πρέπει να δίνει το στίγμα της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο απέναντι στους ξένους επενδυτές και τις αγορές, αφού θα πρέπει να δανειστεί πάνω από 42 δισ.
Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πάρει δάνεια έως 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο αγωνιά για την έκδοση της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά όχι τόσο για την κάλυψη του ποσού, όσο για τη διαμόρφωση του επιτοκίου.
Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κάλυψη όλου του ποσού, πράγμα που θα είχε δυσμενέστατο αντίκτυπο στη διεθνή αγορά καθώς και πολιτικές επιπτώσεις στο εσωτερικό της χώρας, πραγματοποιήθηκαν επαφές με ελληνικές τράπεζες, ώστε αυτές να απορροφήσουν τους τίτλους που θα προσφερθούν. Από τις εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων, η Εθνική, η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν την αναγκαία ρευστότητα να αγοράσουν τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: