Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Στο τραπέζι του ΟΤΕ τα δημόσια... φέσια 60 εκ.€

SHARE
Στο τραπέζι βάζει ξανά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης τα τεράστια χρέη του Δημοσίου προς τον Οργανισμό, τα οποία αγγίζουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ, υπενθυμίζοντας μάλιστα το έσχατο μέτρο της διακοπής κυκλωμάτων για τη διεκδίκησή τους, το οποίο πάντως η διοίκηση δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει.
Οπως υπογράμμισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους, η διοίκηση του ΟΤΕ θα ασκήσει έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση για την αποπληρωμή των χρεών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων -σύμφωνα με πληροφορίες- προέρχεται από το υπουργείο Παιδείας (40 εκατομμύρια), ενώ ακολουθούν το υπουργείο Υγείας, κρατικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και η Ολυμπιακή.
Ο κ. Βουρλούμης διευκρίνισε πως δεν γίνεται «να διακόψουμε συνδέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία». Προσέθεσε, πάντως, ότι η νομοθεσία δεν απαγορεύει κάτι τέτοιο. Η είσοδος των Γερμανών της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ θα αποτελέσει, πάντως, την εκκίνηση εντονότερων πιέσεων καθώς, όπως διευκρίνισε: «Κάποτε ο ΟΤΕ θεωρείτο κράτος. Πλέον δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε γαλαντόμοι.
Οταν το 75% είναι άλλοι μέτοχοι, κάποια στιγμή θα ζητήσουν τα λεφτά τους». Ο κ. Βουρλούμης εκτίμησε, πάντως, ότι το ζήτημα των οφειλών του Δημοσίου θα μπορούσε να λυθεί με μία ειδική ρύθμιση, όπως συνέβη και με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της Βουλής.
Τα χρέη του Δημοσίου, όμως, δεν είναι τα μοναδικά... «φέσια» του ΟΤΕ, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη, δεν θα λάβει ποτέ τα 77 εκατομμύρια ευρώ που του χρωστούν οι τρεις εναλλακτικοί πάροχοι που έκλεισαν (Altec, Lannet και Τeledome). Ο ίδιος, πάντως, προτίθεται να παραμείνει στο τιμόνι του ΟΤΕ ως τον Ιούνιο και την τακτική γενική συνέλευση αφού: «Κάθε υπεύθυνος μάνατζερ θα παρέμενε στη θέση του προετοιμάζοντας την ομαλή διαδοχή του εκτός αν με διώξουν ή αν τα βροντήξω επειδή θα διαφωνήσω και όχι κατ ανάγκην με τους Γερμανούς ή αν γίνουν εκλογές και δεν με θέλει η επόμενη κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Βουρλούμης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: