Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Αλλαγή πολιτικής φιλοσοφίας στις ΗΠΑ ή Νέα Εποχή;

SHARE
Αχ αυτός ο Ομπάμα... θα μας τρελάνει όλους. Αν ανοίξουμε λίγο τα μάτια μας βέπουμε ότι η οικονομική (και πολιτική) δύναμη μεγάλων πολυεθνικών (πχ General Motors) διακινούν κεφάλαια συγκρίσιμα με τα κεφάλαια που διαχειρίζονται ολόκληρες ανεπτυγμένες χωρες. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα σύνθετο σύνολο συμφερόντων με τα οποία συνδιαλέγεται η εκάστοτε ηγεσία είτε το θέλει είτε όχι.Τώρα ο Obama δείχνει για πρώτη φορά να επικρίνεται για Παλαιστηνιακό, για το οποίο αποφεύγει να πάρει θέση.
Στα συμβατικά ΜΜΕ λειτουργεί όπως εξ' ορισμού "οφείλει" ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ, δηλαδή υποκλίνεται στην Ισραηλινή γραμμή.Την ίδια στιγμή τεχνική ομάδα του Obama κάνει την διαφορά. Η κεντρική ιστοσελίδα http://change.gov/ φιλοξενεί καινούρια πειραματική προσπάθεια συμμετοχής στα κοινά. Δίνει φωνή σε χιλιάδες αμερικανούς πολίτες με έναν πρωτότυπο τρόπο. Καθένας μπορεί να κάνει με μια "καυτή" ερώτηση στον πρόεδρο αλλά και να ψηφίσει άλλες ερωτήσεις των συμπολιτών του θεωρεί επίκαιρες και σημαντικές. Τα αποτελέσματα, εντυπωσιακά! Ο Γ. Παπανδρέου είχε ξεκινήσει κάτι αντίστοιχο με το wikipoligics.gr (1η έκδοση) αλλά η αισθητική και η λειτουργικότητα του change.gov είναι σαφώς ανώτερη. Μέσα σε όλη αυτή την μιζέρια και την μαυρίλα είναι θετικό σημάδι που o Obama δεν ασχολείται με το να μας παραμυθιάζει με προκλητικά ψέματα (όπως έκαναν οι προκάτοχοί του). Προτιμά να σιωπά και να μας προσκαλεί σε συμμετοχή και μαζική "πίεση" για απαντήσεις. Αυτό δείχνει αν μη τι άλλο καλή πρόθεση και πίεση για αλλαγή στην νοοτροπία συμμετοχής όλων μας στα κοινά.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: