Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Να ακουστεί η φωνή των Νέων και των Φτωχών ζήτησε ο Πρόεδρος!

SHARE
Ηχηρό μήνυμα προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προτρέποντάς τους να κατανοήσουν τους νέους και να ακούσουν τη δική τους φωνή.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας τόσο στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για το 2009 όσο και στην εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων, στη Λέσχη Αξιωματικών, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, στον φόνο του 16χρονου Αλέξη, στην έκρηξη των νέων αλλά και στην αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η χρονιά που φεύγει κατέδειξε ότι πλέον δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε μπροστά σε μια σειρά από παθογένειες, δυσλειτουργίες ενός πολιτισμικού πρότυπου, η πτώχευση του οποίου είναι πλέον κοινώς παραδεκτή», ανέφερε ο κ. Παπούλιας στο πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του, ζητώντας να ακουστεί η φωνή όσων «ζουν στο περιθώριο και με την ανασφάλεια για το αύριο».
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε επίσης και στη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη, λέγοντας ότι όσα ακολούθησαν «αποτελούν συνέχεια μιας πορείας γεγονότων που έθεσαν και θέτουν σε αμφισβήτηση τη λειτουργικότητα των θεσμών της ελληνικής πολιτείας».
Προσέθεσε ότι οι πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις της εποχής είναι πολλές και τόνισε ότι για την αντιμετώπισή τους απαιτούνται μια νέα πολιτιστική και πολιτική συνείδηση, η ενεργοποίηση της κοινωνίας και ένας νέος τρόπος σκέψης.
Για τον ΑλέξηΤο βράδυ της παραμονής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου αναφέρθηκε και πάλι στον τραγικό θάνατο του 16χρονου και στα όσα επακολούθησαν: «Αφήνουμε πίσω μας έναν χρόνο που μας λύπησε, που μας πλήγωσε, που μας δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Αλλά ένα παραμένει ακόμα αναπάντητο.
Ποιος φταίει; Και σε αυτό πρέπει να απαντήσουμε όλοι, γιατί είμαστε και εμείς ένα μέρος αυτού του κοινωνικού συνόλου που πληγώθηκε το 2008», ανέφερε ο κ. Παπούλιας και συνέχισε: «Πρέπει να δημιουργήσουμε μια σχέση αξιοπιστίας με τα παιδιά μας, να τα εμπνεύσουμε με το προσωπικό παράδειγμα της ταπεινοφροσύνης, της όχι εξεζητημένης ζωής». Μαζί με τις ευχές του ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως η Ελλάδα «έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά με γενναίες αποφάσεις, εθνική συναίνεση στα μεγάλα θέματα, ειλικρινή διάλογο και όραμα για κοινωνική δικαιοσύνη, ευημερία και προκοπή», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να είναι κοντά σε κάθε αδύναμο, σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, που στερείται, που διεκδικεί, κάτι περισσότερο από την Πολιτεία ή που έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια ύστερα από πολλές διαψεύσεις».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: