Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ατυχος πλοίαρχος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ

SHARE
Ενας Ελληνας ναυτικός έχασε τη ζωή του σε δολοφονική επίθεση πειρατών, που δέχτηκε αλιευτικό, ανοιχτά από τις ακτές του Καμερούν. Ο άτυχος ναυτικός ήταν πλοίαρχος σε ελληνόκτητο υπό σημαία Καμερούν αλιευτικό, που αλίευε γαρίδα, στην περιοχή Κρίμπι, στον Ατλαντικό, νότια από το λιμάνι της Ντουάλα.
Οπως προκύπτει από τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ, που επικαλείται όσα μετέδωσε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της πρωτεύουσας του Καμερούν, ο Ελληνας πλοίαρχος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με 3 σφαίρες από τους αδίστακτους πειρατές που είχαν κάνει «ρεσάλτο» στο σκάφος του. Η δολοφονική πειρατική επίθεση έγινε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου και όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι διπλωματικές Αρχές της χώρας μας στο Καμερούν κάνουν ήδη ενέργειες για να μεταφερθεί η σορός του αδικοχαμένου ναυτικού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε, χθες, το Ρόιτερ, η αιματηρή επίθεση έγινε από περίπου 30 ένοπλους πειρατές, που επέβαιναν σε τρία σκάφη και επιτέθηκαν σε αλιευτικό που ψάρευε στην περιοχή.
Σε βοήθεια του αλιευτικού έσπευσε το «αδελφό» πλοίο, με κυβερνήτη τον Ελληνα ναυτικό, με σκοπό να καταδιώξει τους πειρατές. «Οι πειρατές άνοιξαν πυρ εναντίον του δεύτερου πλοίου. Σκαρφάλωσαν και μπήκαν μέσα στην καμπίνα και εκτέλεσαν τον πλοίαρχο, πυροβολώντας τον τρεις φορές στον λαιμό», μετέδωσε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της πρωτεύουσας του Καμερούν.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: