Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ναυάγιο και Μύρτος στο TOP-10 ελληνικών παραλιών αμερικανικής ιστοσελίδας!

SHARE
Ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες είναι γνωστοί για την αυτοπεποίθησή τους, είναι γιατί προέρχονται αναμφισβήτητα από το πιο όμορφο μέρος του κόσμου», είναι ο πρόλογος του άρθρου της δημοφιλούς αμερικανικής ιστοσελίδας TheRichest.com για την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο περιλαμβάνει μια λίστα με τις 10 πιο όμορφες ελληνικές παραλίες.

«Η Ελλάδα είναι γνωστή για πολλά πράγματα: την ιστορία, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, την παράδοση, το φαγητό, τις εκκλησίες, τη νυχτερινή ζωή, την αρχιτεκτονική και πολλά άλλα.  Λέγεται ότι όταν ο Θεός δημιούργησε την Ελλάδα, ράντισε τη χώρα με ωραία νερά. Με πάνω από έξι χιλιάδες νησιά, η Ελλάδα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς χώρες του κόσμου και για καλό λόγο», αναφέρει η αρθρογράφος, Katina Goulakos.

Μπορεί να είμαστε στο μέσον του χειμώνα, πάρτε όμως λίγο καλοκαιρινό αέρα...

10. Πλάκα, Νάξος
shutterstock_Plaka Beach

Η εντυπωσιακή σε μέγεθος και ομορφιά παραλία Πλάκας βρίσκεται στο κέντρο περίπου της δυτικής ακτής του νησιού σε ένα ανοικτό όρμο σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων νότια από την Χώρα.
Ο οικισμός γύρω από την παραλία διαθέτει πολλές δυνατότητες για διαμονή και καλό φαγητό.

Στην πανέμορφη, αναλλοίωτη από την ανθρώπινη παρέμβαση, παραλία, θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε πεντακάθαρα νερά και την ηλιοθεραπεία σας με όμορφη θέα την κοντινή Πάρο. Η παραλία είναι προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους του καλοκαιριού (μελτέμια) και είναι μια από τις πιο διάσημες του νησιού κυρίως λόγω της ομορφιάς της, αλλά και για την καλή οργάνωση που διαθέτει. Σε ορισμένα σημεία της θα βρείτε φυσική σκιά από κέδρους που φυτρώνουν κοντά στην θάλασσα και μετά τον Αύγουστο και λουλούδια της άμμου.
9. Βουτούμι, Αντίπαξοι
shutterstock_Voutoumi Beach
Το Βουτούμι είναι μια όμορφη παραλία που βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Βρίσκεται μέσα σε ένα μεγάλο όρμο και καλύπτεται από βράχια. Παρόλο που προσελκύει πολλές οικογένειες λόγω των ρηχών νερών της, το Βουτούμι είναι γνωστό ως αγαπημένος προορισμός για ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, θαλάσσια ταξί και εκδρομικά καΐκια. Υπάρχει μια ταβέρνα στο λόφο πίσω από την παραλία που σερβίρει παραδοσιακά ελληνικά σνακ, αλλά δεν υπάρχουν καταστήματα ή άλλες παροχές σε αυτή την απομονωμένη περιοχή. Ωστόσο, υπάρχει καλό ντόπιο κρασί και όμορφα τοπία, ό,τι χρειάζεται κάποιος στις διακοπές του.
8. Μύρτος, Κεφαλονιά
shutterstock_Myrtos Beach
Ο Μύρτος είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κεφαλονιάς, αν όχι η γνωστότερη. Ο Μύρτος από πολλούς συγκαταλέγεται σε πίνακες που τον κατατάσσουν στις καλύτερες παραλίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι σε ένα μικρό ορμίσκο του ομώνυμου κόλπου. Είναι κοντά στο χωριό Διβαράτα και σε κοντινή απόσταση από την Άσσο και την Αγία Ευφημία. Ο Μύρτος έχει σαρώσει όλα τα διεθνή βραβεία και δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην περιλαμβάνεται σε τουριστικά αφιερώματα παντός είδους. Το πράσινο της περιοχής το απότομο ανάγλυφο, τα άσπρα βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά του Ιόνιου δημιουργούν μια μοναδική χρωματική παλέτα που κάθε ώρα της ημέρας είναι διαφορετική.
Η παραλία του Μύρτου είναι πλήρως οργανωμένη και θα βρείτε όλα τα απαραίτητα ακόμη και για πολύωρη διαμονή. Ο δυτικός προσανατολισμός του Μύρτου, τον κάνει ιδανικό για να απολαύσετε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο.
7. Μάταλα, Κρήτη
shutterstock_Matala
Τα Μάταλα της Κρήτης είναι μια απολύτως εκπληκτική παραλία. Για εκείνους που αγαπούν την ελληνική μυθολογία, αυτό είναι το μέρος όπου ο μύθος περιγράφει τον Δία να κολυμπά μεταμορφωμένος σε ταύρο, ενώ μετέφερε την Ευρώπη στην πλάτη του. Τα Μάταλα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε, γιατί έχει κάτι για όλους, το οποίο την καθιστά δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Αν και έχει γίνει πολύ τουριστική, εξακολουθεί να έχει τη γοητεία και το χαρακτήρα ενός ήσυχου χωριού.
6. Περίσσα, Σαντορίνη
shutterstock_Perissa Beach
Η παραλία της Περίσσας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Αιγαίου. Μαύρη άμμος, φτιαγμένη από λάβα εκτείνεται για περίπου 7 χιλιόμετρα σε συνδυασμό με κρυστάλλινα καθαρά νερά και έναν εκτυφλωτικό και καυτό ήλιο. Για αυτά τα χαρακτηριστικά της η Περίσσα είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Σαντορίνης.Πλήρως οργανωμένη προσφέρει δυνατότητα για διαμονή σε πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς επίσης και ένα κάμπινγκ, φαγητό σε πολλές ταβέρνες και μπαρ πάνω στο κύμα και μεγάλη γκάμα από θαλάσσια σπορ, από γουιντσέρφινγκ και θαλάσσιο σκι, μέχρι υποβρύχιες καταδύσεις. Μερικά δένδρα στην αμμουδιά την κάνουν ιδανική, καθώς η σκιά σπανίζει στις παραλίες του Αιγαίου.
5. Πλατύς Γιαλός, Mύκονος
shutterstock_Platis Gialos
Ο Πλατύς Γιαλός είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Μυκόνου. Έχει ωραία αμμουδιά, ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, εστιατόρια και εύκολη πρόσβαση.
Γεμάτη με χιλιάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι μια παραλία που πρέπει να επισκεφθείτε μια φόρα στη ζωή σας. Με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά, ο Πλατύς Γιαλός είναι μια όμορφη απόδραση. Διαθέτει πολλά ξενοδοχεία ακριβώς πάνω στην παραλία. Μπορείτε να φτάσετε στον Πλατύ Γιαλό με το λεωφορείο ή με δικό σας όχημα. Απολαύστε την όμορφη θέα και το απίστευτο φαγητό σε αυτή την εκπληκτική παραλία της Μυκόνου.
4. Ελαφονήσι, Κρήτη
shutterstock_Elafonisi
Η παραλία στο Ελαφονήσι είναι εντυπωσιακή: έχει ρηχά, καταγάλανα νερά, και η άμμος είναι λευκή με αποχρώσεις του ροζ. Αυτές οι ροζ αποχρώσεις προέρχονται από τα κοχύλια της περιοχής.
Απέναντι από την παραλία βρίσκεται το μικρό νησάκι Ελαφονήσι. Παρόλο που η απόσταση από την παραλία μέχρι το νησάκι είναι περίπου 100 μέτρα, το να φτάσετε εκεί με τα πόδια είναι απλό, αφού η θάλασσα σχηματίζει μία ρηχή λιμνοθάλασσα – με βάθος μόνο ένα μέτρο – ανάμεσα στην παραλία και τη θάλασσα. Η πανέμορφη αυτή λιμνοθάλασσα, μια μοναδική δημιουργία της φύσης στην Κρήτη, αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά σημεία στο Ελαφονήσι.
Παρόλο που η παραλία στο Ελαφονήσι είναι μεγάλη, γεμίζει με κόσμο τον Αύγουστο, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες. Εάν προτιμάτε τα πιο απόμερα μέρη, περπατήστε προς τα νότια, όπου θα βρείτε κρυμμένους μερικούς όμορφους κολπίσκους.
Στο Ελαφονήσι υπάρχουν κάποιες βασικές ανέσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες, και ένα μικρό καφέ δίπλα στην παραλία, όπου θα βρείτε κρύο νερό, αναψυκτικά και ελαφρύ φαγητό.
3. Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη
shutterstock_Red Beach
Αναμφισβήτητα η πιο διάσημη και πανέμορφη παραλία της Σαντορίνης, η Κόκκινη Παραλία βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από το αρχαίο Ακρωτήρι. Η παραλία είναι μοναδική και όμορφη, αλλά είναι πολύ μικρή και μερικές φορές δημιουργείται πολυσύχναστη ατμόσφαιρα, ωστόσο, η ομορφιά της, την καθιστά άξια για επίσκεψη. Ο περίπατος στο δρόμο προς την παραλία είναι εντυπωσιακός. Το μοναδικό τοπίο του κόκκινου και του μαύρου ηφαιστειακού πετρώματος είναι πραγματικά ένα απίστευτο θέαμα. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη και διαρκεί περίπου 2 λεπτά για να φτάσετε από το χώρο στάθμευσης.
2. Ναυάγιο, Ζάκυνθος
shutterstock_Navagio Beach
Το Ναυάγιο είναι η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου. Ακόμα, είναι ένας από τους πιο φωτογραφημένους προορισμούς στην Ελλάδα και είναι γνωστή ως μία από τις καλύτερες παραλίες της χώρας. Πήρε το όνομά του το 1983, όταν ένα σκάφος που μετέφερε παράνομα τσιγάρα ξεβράστηκε στην ακτή. Κάθε χρόνο το πλοίο βυθίζεται λίγο πιο βαθιά μέσα στην άμμο, αλλά ακόμα φαίνεται καθαρά στη μέση της μεγάλης, λευκής, όμορφης αμμώδης παραλίας.
1. Σαρακίνικο, Μήλος
shutterstock_Sarakiniko

Το Σαρακίνικο είναι ένα μοναδικό σε ομορφιά μέρος για να απολαύσετε τη θάλασσα και το κολύμπι. Το τοπίο μοιάζει με σεληνιακό καθώς απουσιάζει κάθε ίχνος βλάστησης και τα ηφαιστειογενή βράχια από τα οποία έχει σχηματιστεί έχουν λευκό χρώμα.

Το όνομά του το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τριγύρω ίσως δείτε και κάποιες δέστρες από τα πλοία τους. Στο Σαρακίνικο θα βρείτε μια μικρή παραλία για τους λάτρεις της αμμουδιάς αλλά κυρίως όμορφα βράχια για να απλώσετε τις πετσέτες σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Σε όσους αρέσει η παρατήρηση του βυθού προτείνουμε να έχουν μαζί τους τον κατάλληλο εξοπλισμό για να απολαύσουν και την ομορφιά του βυθού της περιοχής. Αποφύγετε την επίσκεψη στη συγκεκριμένη παραλία όταν φυσάει δυνατός βόρειος άνεμος.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: