Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Στο 1,9% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

SHARE
Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Interview ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με αυτή την δημοσκόπηση (για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV) που έγινε το διάστημα 9-11 Ιανουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με διαφορά μόλις 1,9% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί και το Ποτάμι να είναι τρίτο κόμμα.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις 1.000 ερωτηθέντων για την πρόθεση ψήφου, πρώτος αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,3% και ακολουθούν η ΝΔ με 26,4%, Το Ποτάμι με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 4,1% έκαστος, το ΚΙΔΗΣΟ με 2%, οι ΑΝΕΛ με 1,7% και η ΔΗΜΑΡ με 0,2%.
Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ, οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως τέτοιο σενάριο είναι πιθανότερο να γίνει πραγματικότητα με κυβέρνηση που θα έχει κορμό το ΣΥΡΙΖΑ (55%), και λιγότερο πιθανό με μία κυβέρνηση που θα έχει κορμό τη ΝΔ (10%).
Τέλος, 41% των πολιτών θεωρούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εμπιστεύονται για τη διαπραγμάτευση 32% των ερωτηθέντων.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: