Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Από 10 έως 25 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές

SHARE
Oι διαδικασίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις του καλοκαιριού συνεχίζονται κανονικά, καθώς οι εκλογικές διαδικασίες δεν επηρεάζουν την προετοιμασία μιας εκπαιδευτικής περιόδου που είναι από τις σημαντικότερες στη ζωή πολλών εκατοντάδων νέων.
Έτσι, όπως προβλέπεται από τις προθεσμίες που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας, στο διάστημα από 10 έως 25 Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταθέσουν εφέτος οι υποψήφιοι την αίτηση συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του καλοκαιρού. 
Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές του 2015 θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική δήλωση αποκλειστικά σε αυτή την προθεσμία καθώς μετά δεν θα έχουν αυτό το δικαίωμα.
Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο και ο υποψήφιος μπορεί να την προμηθευτεί είτε από το διαδίκτυο, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας στο σύνδεσμο «εξετάσεις», είτε από το Λύκειό του. 
Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την αίτηση-δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. 
Στην ίδια ιστοσελίδα αναρτάται η σχετική εγκύκλιος, που περιγράφει πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).
Υπόχρεοι για την υποβολή της αίτησης - δήλωσης είναι:
    • Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) που την υποβάλλουν στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό Πανελλαδικά.

    • Οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ. Υποβάλλουν την αίτηση - δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΓΕΛ.

    • Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (Ομάδα Β') που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) και που υποβάλλουν την αίτηση - δήλωση, χωρίς δικαιολογητικά, στο σχολείο τους.

    • Οι απόφοιτοι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β') υποβάλλουν την αίτηση - δήλωση, στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ.

  • Όσοι μαθητές της Γ΄ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μη συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις υποβάλλουν επίσης αίτηση αλλά αν μελλοντικά αλλάξουν γνώμη θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις.
Τι θα ισχύσει για όσους δεν θέλουν να δώσουν εξετάσεις
1. Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2013 ή το 2014 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων δεν θα υποβάλουν αίτηση-δήλωση τον Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.
2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και συμμετέχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα). Αντίθετα, οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ δεν θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες, αλλά θα διατηρήσουν τις τελευταίες τους επιδόσεις. Αν το 2013 ή το 2014 δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες, φέτος δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: