Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Κατσανέβα για το «όνειδος»

SHARE
Εχασε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του χρήστη της Wikipedia Diu, Δημήτρη Λιούρδη, ο πρόεδρος του κόμματος Δραχμή, Θόδωρος Κατσανέβας.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ. Κατσανέβα, με την οποία ζητούσε τη διαγραφή μέρους του περιεχομένου από το βιογραφικό λήμμα.
Το επίμαχο περιεχόμενο αφορούσε στη διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, στην οποία χαρακτήριζε «όνειδος» τον κ. Κατσανέβα.
Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ επιδικάζοντάς του παράλληλα τα δικαστικά έξοδα (300 ευρώ).
Το δικαστήριο μπήκε στην ουσία λέγοντας πως «η προσωπικότητα του αιτούντος δεν χρήζει προσωρινής δικαστικής προστασίας».Μάλιστα, προχωρώντας σε σχολαστική ανάλυση των δύο διαθηκών του Ανδρέα Παπανδρέου ως προς το επίμαχο σημείο - κρίνει πως «η μη επανάληψη περιεχομένου της πρώτης διαθήκης στη δεύτερη δεν συνεπάγεται την απάλειψή του από την πρώτη».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: