ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ 8,5 ΕΚ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Οι φορολογικές δηλώσεις όλων των φορολογουμένων μπαίνουν στο στόχαστρο του TAXIS. Ως το τέλος του χρόνου θα 8.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες σε μια... 
προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.
Στο στόχαστρο μπαίνουν όπως αναφέρει το Βήμα, 3.000.000 πολίτες που απέκτησαν το 2011 εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και είτε δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση είτε απέκρυψαν μέρος ή το σύνολο του εισοδήματός τους.
Η διαδικασία προβλέπει το άθροισμα όλων των εσόδων που προκύπτουν ώστε να ελεγχθεί εάν πλήρωσαν τους φόρους που αναλογούν.
Παράλληλα, θα ζητηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία από το ΙΚΑ με τις δηλώσεις εργοδοτών για τη διασταύρωση των στοιχείων με τα αντίστοιχα ΑΦΜ των φορολογουμένων, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους συνταξιούχους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για να εντοπιστούν αδήλωτα έσοδα θα γίνουν ακόμη και διασταυρώσεις πινακίδων αυτοκινήτων με τα ΑΦΜ των φορολογουμένων. Θα ελεγχθεί δηλαδή πόσα αυτοκίνητα είχε κάθε φορολογούμενος στην κατοχή του και κινούταν επί τουλάχιστον 1 μήνα μέσα στο 2011.
Όλα τα στοιχεία, έσοδα, ακίνητα, αυτοκίνητα θα διασταυρωθούν για να ελεγχθεί εάν πληρώθηκαν οι φόροι που αναλογούν. Πρώτοι θα μπουν στο στόχαστρο όσοι εμφανιστούν να έχουν έσοδα και δεν μπήκαν καν στον κόπο να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog