ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012


Να προωθήσει δύο σημαντικές  αλλαγές καλεί τον Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Αναλυτικότερα, στην εναρκτήρια ομιλία του... 
στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ο κ. Δασκαλόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε :
'' Όσες υποσχέσεις κι αν δοθούν, όσες εξαγγελίες προθέσεων κι αν γίνουν, δεν μπορεί ν' αναμένουμε ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων αν δεν προωθηθούν δύο σημαντικές αλλαγές : πρώτον, να ολοκληρωθεί το άνοιγμα όλων των αγορών και των επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό, δεύτερον, να διαμορφωθεί επιτέλους ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματική πρωτοβουλία, την καινοτομία και την επένδυση.
Αυτό σε ένα πρώτο τουλάχιστον επίπεδο, προϋποθέτει να χτυπηθεί κατακέφαλα το διαβόητο τέρας της πολυνομίας. Να απλοποιηθούν οι λαβυρινθώδεις διαδικασίες που εκτρέφουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Να καταργηθούν οι δεκάδες, πάσης μορφής και επιπέδου, κανονιστικές διατάξεις, ρυθμίσεις, αποφάσεις, που παρέχουν προνόμια και προστασία και αποθαρρύνουν την επιχειρηματική διάθεση να αναλάβει ρίσκο, να υλοποιήσει ιδέες, να προχωρήσει πρωτοβουλίες.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog