Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Σαμαράς και Βενιζέλος έφαγαν τις συντάξεις των Ελλήνων

SHARE
Δραματικές μειώσεις έρχονται στις συντάξεις όλων των Ελλήνων εξαιτίας του εγκληματικού «κουρέματος» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων τους, στο οποίο προέβησαν ο αρχηγός του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όταν συναποφάσισαν το διαβόητο ληστρικό PSI, κατά τη συγκυβέρνησή τους υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Ψίχουλα θα παίρνουν για σύνταξη πολύ σύντομα εκατομμύρια Έλληνες και κύριοι ένοχοι γι’ αυτό θα είναι οι Βενιζέλος και Σαμαράς μαζί, βεβαίως, με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον άνθρωπο που έβλαψε την Ελλάδα και τους Έλληνες όσο κανένας άλλος πολιτικός.
Φρίκη προκαλούν τα στοιχεία για τις απώλειες που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω του «κουρέματος», τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από τους εργαζόμενους στα ταμεία αυτά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Ο-γανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).
Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα που έχει ποτέ διαπραχθεί από ελληνική κυβέρνηση εναντίον του ελληνικού πληθυσμού . Βενιζέλος, Σαμαράς -χωρίς την ενεργό συμμετοχή του οποίου ήταν αδύνατον να περάσει η απόφαση για το «κούρεμα»- και Παπανδρέου θα περάσουν με μαύρα γράμματα στις σελίδες καταισχύνης της ελληνικής Ιστορίας.
Λεία 11 δισ. ευρώ!
Ανατριχιάζει κανείς βλέποντας πώς λεηλάτησαν την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς με το ΡSΙ.
Πριν από το «κούρεμα» -δηλαδή φέτος το Μάρτιο- τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως υποχρεούνται από το νόμο, αφενός 7,4 δις ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και αφετέρου 14 δις ευρώ σε μετρητά.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να ζητήσει έγκριση των διοικήσεων των ταμείων, προχώρησε στη μετατροπή των 14 δις ευρώ που ήταν μετρητά σε κρατικά ομόλογα. Το έκανε πριν από το ΡSΙ και εν γνώσει της ότι η κυβέρνηση βάδιζε προς «κούρεμα» των ομολόγων, με πεντακάθαρο στόχο να λεηλατήσει τα λεφτά των ταμείων, όπως και πραγματικά έκανε.
Από τα συνολικά 21,4 δις ευρώ ομολόγων και μετρητών των ταμείων που προαναφέραμε, τα 15,3 δις ήταν κατατεθειμένα στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Μετά τη ληστεία του «κουρέματος», από αυτά τα 15,3 δις απέμειναν τυπικά… 8,12 δις ευρώ και στην πραγματικότητα 4,3 δις ευρώ! Βενιζέλος και Σαμαράς «έφαγαν» μέσω ΡSΙ πάνω από το 70% των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων! «Έφαγαν», δηλαδή, τις συντάξεις όλων των Ελλήνων! Πάνε ευρώ!
«Κούρεμα»… 75%!
Για να αντιληφθούμε πώς προκύπτουν τόσο μεγάλες απώλειες για τα ταμεία χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τι ακριβώς προέβλεπει το PSI.
Το 53% της ονομαστικής αξίας κάθε ομολόγου διαγράφεται οριστικά και αμετάκλητα, ληστεύεται άπαξ διά παντός. Το κακό, δεν σταματά εκεί: Το 15% της ονομαστικής αξίας του ομολόγου που «κουρεύεται» καθίσταται με διετή ομόλογα εγγυημένα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Τέλος, το υπόλοιπο 32% αντικαθίσταται με νέα ομόλογα του ελληνικού κράτους, χωρίς καμιά διεθνή εγγύηση.
Υπάρχουν, όμως, ακόμη χειρότερα: τα νέα ομόλογα-σκουπίδια του πατενταρισμένου πλέον επισήμως ελληνικού τους κράτους-απατεώνα, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να είναι κανείς τρελός για να τα αγοράσει αρχίζουν να λήγουν το… 2023 και τελειώνουν το 2042!
Ούτε οι μάντισσες κι οι χαρτορίχτρες που λέει και το τραγούδι, δεν γνωρίζουν αν θα υπάρχει τότε το ευρώ ή ελληνικό κράτος που θα είναι σε θέση να πληρώνει ομόλογα!
Σε κάθε ομόλογο αξίας 100 ευρώ πριν από το ΡSΙ, μετά το «κούρεμα» τα μόνα σίγoυρα λεφτά που παίρνει ο μέτοχος είναι τα… 15 (!) ευρώ, που είναι εγγυημένα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης – κι αυτά έπειτα από δύο χρόνια!
Ανπροσπαθήσει να πουλήσει κανείς σήμερα τα ελληνικά ομόλογα-σκουπίδια που λήγουν από το 2023 ως το 2042 θα πάρει μόλις το… 10% έως 20% της ονομαστικής αξίας τους!
Ένα ασφαλιστικό ταμείο, δηλαδή, που χρειάζεται σήμερα 10 εκατ. μετρητά για να πληρώσει τις συντάξεις, πρέπει να ρευστοποιήσει ομόλογα-σκουπίδια του ελληνικού κράτους αξίας… 50 εκατ. για να πάρει στο χέρι τα 10 εκατ. ευρώ!
Η ονομαστική αξία των νέων ομολόγων, δηλαδή, που δόθηκαν υποχρεωτικά στα ταμεία είναι τελείως συμβολική, αφού κανένα ταμείο δεν μπορεί να κρατήσει ένα ομόλογο ανεξόφλητο για… τριάντα χρόνια! Θα το ρευστοποιήσει πολύ νωρίτερα και θα χάσει ίσως και το 80% με 90% της αξίας του!
Συνολικά, δηλαδή, από κάθε ομόλογο αξίας 100 ευρώ πριν από το ΡSΙ ο κάτοχος παίρνει μόνο τα 15 ευρώ με ευρωπαϊκή εγγύηση και 10% έως 20% της αξίας των νέων ομολόγων, με αποτέλεσμα το πραγματικό ύψος του «κουρέματος» να ανέρχεται όχι στο 53% που είπαν οι ψεύτες πολιτικοί, αλλά στο 70% με 75%!
Αυτό είναι το αληθινό ύψος της συμφοράς που προκάλεσαν στους Έλληνες ασφαλισμένους οι άθλιοι Βενιζέλος και Σαμαράς…
Πάνε κι άλλα 3-4 δις

Οι πολιτικοί ολετήρες της Ελλάδας δεν αρκέστηκαν μόνο σε αυτά τα 11 δις ευρώ• «έφαγαν» κι άλλα από τα ταμεία!
Πέρα από τα προαναφερθέντα 15,3 δις ευρώ που ήταν κατατεθειμένα στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν στην κατοχή τους επιπλέον κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 4,8 δις ευρώ. «Κουρεύτηκαν», φυσικά, και τα ομόλογα αυτά και μετά το ΡSΙ η ονομαστική τους -προσοχή, η ονομαστική, όχι η πραγματική σημερινή!- αξία καταποντίστηκε στα 3 δις!
Δεν έχουμε στα χέρια μας αναλυτικά στοι¬χεία για τη διάρθρωση αυτών των ομολόγων, αν, δηλαδή, υπάρχουν και πόσου ύψους διετή ομόλογα με ευρωπαϊκή εγγύηση ή αν είναι σχεδόν όλα ελληνικά ομόλογα σκουπίδια. Βασίμως, όμως, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι απίθανο αυτά τα ομόλογα ονομαστικής αξίας 3 δισ. να πιάνουν σήμερα στην αγορά πάνω από 1 δισ. ευρώ, αν ρευστοποιηθούν.
Με άλλα λόγια, πάνω από 3 και έως 4 δις ευρώ έκαναν φτερά από τα ασφαλιστικά ταμεία και σε αυτή την κατηγορία ομολόγων.
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν οξύτατο πρόβλημα χρηματοδότησης και πριν από το Ρ5Ι, αντιλαμβάνεται σε τι τραγική κατάσταση έχουν περιπέσει τώρα, μετά την αφαίμαξη 15 δις ευρώ από τα αποθεματικά τους για το επαίσχυντο «κούρεμα» στο οποίο τα υπέβαλαν Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς.
Πού θα βρεθούν λεφτά για να πληρώνονται οι συντάξεις; Πουθενά είναι η απάντηση – γι’ αυτό και θα συνεχίσουν να τις μειώνουν ραγδαία «εις υγείαν των κορόιδων», τα οποία τους ανέθεσαν εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας…
Καταρρέει και η Υγεία

Σε απερίγραπτο φιάσκο εις βάρος των ασφαλισμένων εξελίσσεται και η υπόθεση του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας), η ίδρυση του οποίου υποτίθεται ότι θα σηματοδοτούσε ένα ιστορικό εγχείρημα διαχωρισμού του κλάδου Υγείας από την παροχή των συντάξεων.
Η υπαγωγή εννιάμισι εκατομμυρίων Ελλήνων στον ΕΟΠΥΥ αποδείχτηκε καλοσχεδιασμένη κίνηση, με στόχο την κατεδάφιση της δημόσιας Υγείας!
Πρώτα πρώτα, ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε έχοντας συσσωρεύσει εκ γενετής χρέη ύψους 4 δις ευρώ! Ούτε είχε, φυσικά, τις υποδομές ή το ιατρικό προσωπικό για δέκα εκατομμύρια ασφαλισμένους.
Αποτέλεσμα είναι να φορτώνουν το κόστος Υγείας στους ασφαλισμένους. Τους στέλνουν υποχρεωτικά σε ιδιωτικά εργαστήρια και τους αναγκάζουν να καταβάλουν το 15% της δαπάνης! Επιπλέον, εξαιτίας χρεών, ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, κι έτσι ενάμισι εκατομμύριο ασφαλισμένοι του Δημοσίου έχουν καταβάλει οι ίδιοι δαπάνες Υγείας για τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ δεν τους έχει εξοφλήσει ούτε καν για το 2011!
Δίνει άθλιες αμοιβές κι έτσι κατά συνέπεια δεν συμβάλλονται οι γιατροί μαζί του, με αποτέλεσμα να αντιστοιχούν… χίλιοι τετρακόσιοι (!) ασφαλισμένοι για κάθε γιατρό – έξι χιλιάδες οχτακόσιοι σαράντα γιατροί για εννιάμισι εκατομμύρια ασφαλισμένους.
Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει τα φαρμακεία και αναγκάζει κάθε τόσο τους φαρμακοποιούς να σταματούν την εκτέλεση των συνταγών του επί πιστώσει, ενώ, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΕΟΠΥΥ απειλεί με κατάρρευση και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ (!), εξαιτίας των νοσηλίων που δεν καταβάλλουν στα νοσοκομεία οι ασφαλιστικοί φορείς του ΕΟΠΥΥ.
Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο Σαμαράς και Βενιζέλος. ■
Πηγή: Γ. Δελαστίκ – «Επίκαιρα»
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: