Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Σε εννέα δόσεις η πληρωμή των φόρων για όσους υποβάλλουν δήλωση στην ώρα τους

SHARE
Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μετά από νομοθετική ρύθμιση εξπρές που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, να εξοφλήσουν την Εφορία έως και σε εννέα δόσεις.
Σύμφωνα με την «Ημερησία» αυτό θα ισχύσει αποκλειστικά για όσους υποβάλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, αφού οι υπόλοιποι που θα στείλουν τις δηλώσεις τους μετά
την λήξη των προθεσμιών θα επιβαρυνθούν με έξτρα φόρο και θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ! Το σχέδιο της ρύθμισης που ετοιμάζει το υπουργείο προβλέπει την εξόφληση των φόρων αρχικά σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και μετά θα υπάρχουν μέχρι και έξι μηνιαίες δόσεις.
Βέαβαια ο αριθμός των δόσεων θα καθοριστεί ανάλογα με το ύψος της οφειλής αλλά και το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου.
Η εξόφληση των πρόσθετων φόρων που περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα θα γίνει μέχρι και τον Ιούνιο του 2013. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις λήγει κανονικά τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, ωστόσο μεγάλη καθυστέρηση παρουσιάζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους. Μέχρι σήμερα, πέντε μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση γεγονός που αποδίδεται από τους αρμόδιους παράγοντες και στα αυξημένα ποσά φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, των περικοπών στις εκπτώσεις δαπανών και της έκτακτης εισφοράς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο μέσος φόρος που προκύπτει από το σύνολο των εκκαθαριστικών που έχουν αποσταλεί έως τώρα στους φορολογούμενους ανέρχεται στο ποσό των 1.540 ευρώ. Χθες μάλιστα ταχυδρομήθηκε και νέα, η τέταρτη, σειρά 1.937.343 εκκαθαριστικών σημειωμάτων.
Το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται αρνητικό στο να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να αποκλεισθεί δεδομένου του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί έως τώρα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: