Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Πληρώστε τα 2.000 του φόρου εισοδήματος σε δέκα δόσεις

SHARE
Συνολικό φόρο πάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι περίπου 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι που έχουν πάρει το εκκαθαριστικό τους για την φορολογία εισοδήματος του 2011, με το υπουργείο να χρυσώνει το χάπι με αποπληρωμή μέχρι και σε δέκα δόσεις.
Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) έχει ταχυδρομήσει μέχρι τώρα τα εκκαθαριστικά του έτους 2011 σε 1,871 εκατομμύρια φορολογούμενους καλώντας τους να πληρώσουν φόρο 3,161 δισεκατομμυρίων ευρώ ή 1689 ευρώ έκαστος. Παράλληλα, ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η αποστολή ακόμα 779.796 εκκαθαριστικών σε φορολογούμενους εκ των οποίων τα 564.347 (δηλαδή επτά στα δέκα) είναι χρεωστικά με το μέσο φόρο να κυμαίνεται στα 2000 ευρώ!
Λόγω της ιδιαίτερα υψηλής επιβάρυνσης των φορολογούμενων, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε ρύθμιση η οποία θα επιτρέπει την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε πολλές δόσεις. Τα στελέχη του υπουργείο φαίνεται ότι αντιλαμβάνονταιότι το φορολογικό φορτίο που πέφτει στους ώμους των πολιτών είναι τεράστιο, και φοβούνται ότι αν δεν γίνει ρύθμιση μπορεί να μείνουν απλήρωτα ακόμα και τα μισά εκκαθαριστικά!
Η ρύθμιση θα προβλέπει πως όσοι πολίτες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 50.000 ευρώ θα μπορούν να πληρώσουν έως και σε δέκα δόσεις τον φόρο του 2011. Όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 80.000 ευρώ θα μπορούν να πληρώσουν σε έξι ισόποσες δόσεις, ενώ για ετήσιο εισόδημα άνω των 80.000 ευρώ θα παραμείνουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις.
Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχει εκκαθαριστεί περίπου το 50% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων, με τις επιστροφές φόρου να είναι μηδαμινές καθώς μόνο το 8,1% των φορολογουμένων θα δει στο εκκαθαριστικό του ότι έχει να πάρει και όχι να δώσει. Ακόμα, φαίνεται πως δύο στους δέκα φορολογουμένους δεν θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο αλλά ούτε θα έχουν και κάποια επιστροφή αφού προέκυψε μηδενικό υπόλοιπο.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: