Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Υποχρεωτικό το χαράτσι για τους άνεργους δημοσιογράφους!

SHARE
Χαράτσι σε εκατοντάδες απολυμένους από τα ΜΜΕ και όχι μόνο.
Οι άνεργοι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, αλλά και σε άλλα ταμεία εξαιρούνται από την απαλλαγή στα χαράτσια.

Αυτό κρίνει η εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, με την οποία διευκρινίζεται προς τις εφορίες ότι από την καταβολή της ειδικής εισφοράς απαλλάσσονται μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον Οργανισμό και «όχι από άλλα ταμεία».
Η εγκύκλιος αυτή, που έφτασε στις εφορίες στα τέλη Οκτωβρίου, ορίζει μάλιστα ότι η απαλλαγή ισχύει για όσους έχουν επιδότηση «τουλάχιστον από τις 31/8/2011».
Η πρωτοφανής αυτή διάκριση των ανέργων σε απαλλασσόμενους και μη, έχει εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) θύματα. Επιδότηση ανεργίας δίνουν ταμεία όπως π.χ. το ΕΤΑΠ ΜΜΕ και το ΝΑΤ. Αυτοί οι άνεργοι, κατά τον υφυπουργό Οικονομικών, προφανώς θεωρούνται «προνομιούχοι» και δεν απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά. Αυτή την περίοδο με τις αθρόες απολύσεις από τα εκδοτικά συγκροτήματα, υπάρχουν εκατοντάδες άνεργοι δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και τεχνικοί.
Στο Ενιαίο Ταμείο των ΜΜΕ υπάρχει επιδότηση ανεργίας τόσο για τους ασφαλισμένους στο πρώην ΤΣΠΕΑΘ (δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό Tύπο), όσο και για τους ασφαλισμένους στο πρώην ΤΑΤΤΑ (τεχνικοί και τυπογράφοι). Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ξεπερνούν τους 800.
Αν συνυπολογίσουμε και τους απολυμένους, οι οποίοι λόγω της γενικευμένης ελαστικοποίησης της εργασίας στον Τύπο εργάζονταν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και άρα δεν μπορούν να εγγραφούν στις λίστες ανεργίας, οι άνεργοι από τα Mέσα Eνημέρωσης που θα κληθούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, αν και τα εισοδήματά τους το 2011 είναι μηδαμινά, είναι πάρα πολλοί.
Αντίστοιχα και οι άνεργοι άλλων ταμείων που δεν έχουν επίσης δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ. Από τον περασμένο Ιανουάριο έχει θεσπιστεί ειδικός λογαριασμός ανεργίας και για ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίζονται στα ταμεία Τύπου (ΕΤΑΠ ΜΜΕ), επιστημόνων (ΕΤΑΑ) και ελευθέρων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: