Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μειωμένες κατά 30%-50% οι συντάξεις λόγω των παρακρατήσεων Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/11/30-50.html#ixzz1detLJgQX

SHARE
Μειωμένες από 30% έως και 50% θα είναι οι συντάξεις για περισσότερους από 500.000 συνταξιούχους μετά την παρακράτηση των διπλών εισφορών στις κύριες και τις επικουρικές, αλλά και τη μείωση του εφάπαξ από αυτό τον μήνα και εφεξής. Στόχος, η κάλυψη ελλειμμάτων των ταμείων και η εξοικονόμηση τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από....
τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι μειώσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη παρακρατούμενες εισφορές τύπου ΛAΦKA – ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, την ηλικία του συνταξιούχου και το ταμείο από το οποίο συνταξιοδοτείται.
Για τις κύριες συντάξεις προβλέπεται μείωση 20% για το τμήμα πάνω από τα 1.200 ευρώ και 40% για το τμήμα πάνω από τα 1.000 ευρώ για όσους είναι κάτω των 55 ετών. Στις επικουρικές συντάξεις του ΙΚΑ επέρχεται μείωση 30% για το τμήμα της σύνταξης από τα 150 ευρώ και πάνω.
Στα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών η μείωση της επικουρικής είναι 15% και στο Mετοχικό Tαμείο Πολιτικών Υπαλλήλων 20% ανεξαρτήτως ποσού και επιπλέον 50% για τα ποσά των μερισμάτων πάνω από τα 500 ευρώ μετά την πρώτη περικοπή. Στα ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων που χορηγούν επικουρική σε υποκατάσταση της κύριας η παρακράτηση γίνεται στο 50% της σύνταξης.
Για το εφάπαξ προβλέπεται μείωση 15% στο Tαμείο Πρόνοιας Δημοσίων Yπαλλήλων για όσους εξήλθαν από την υπηρεσία το 2010 και 20% για όσους βγήκαν σε σύνταξη το 2011.
Kατά 25% είναι η μείωση του εφάπαξ για υπαλλήλους της ΔEH που συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και 30% για όσους βγήκαν σε σύνταξη φέτος, ενώ 30% στο Tαμείο Πρόνοιας των εργαζομένων στην Eμπορική Tράπεζα. Από τις μειώσεις εξαιρούνται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα ή απολύτου αναπηρίας ή πρόκειται για θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων, καθώς και οι ορφανικές οικογένειες αυτών και όσοι έχουν σύζυγο ή τέκνο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%. Από τις περικοπές εξαιρούνται μόνο τα εφάπαξ για τα οποία έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση χορήγησης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: