Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Λουκέτα σε ξενοδοχεία λόγω κρίσης

SHARE
Τουλάχιστον 80 ξενοδοχειακές μονάδες έβαλαν λουκέτο πανελλαδικά το 2011, ενώ αναμένεται και νέο κύμα λουκέτων στα ξενοδοχεία της επικράτειας.
Βάσει έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), το 2011 έβαλαν λουκέτο πανελλαδικά τουλάχιστον 80 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ τα δωμάτια που αφαιρέθηκαν από το συνολικό ξενοδοχειακό δυναμικό ανέρχονται σε 1500.
Όπως τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Τσακίρης, τα ξενοδοχεία που έκλεισαν είναι μικρές μονάδες οι οποίες επλήγησαν από το δυσβάστακτο γι' αυτές μετρό της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ.
Ο κ. Τσακίρης εκτίμησε ότι αναμένεται "κύμα λουκέτων" στα ξενοδοχεία της επικράτειας και συμπλήρωσε ότι μόνο φέτος στην Αθήνα έχουν χαθεί ήδη περί τις 2000 κλίνες.
Πληγή οι παράνομοι
Πληγή για την ελληνική ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη αποτελούν και οι ενοικιάσεις αυτόνομων κατοικιών που πραγματοποιούνται από ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες ξενοδόχοι και στην ουσία λειτουργούν παράνομα. Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας εκτιμά ότι τουλάχιστον 50.000 σπίτια διατίθενται μέσω του διαδικτύου και ανέφερε παράδειγμα ιστοσελίδας με τουλάχιστον 7000 σπίτια τα οποία προσφέρονται για ενοικίαση. Σε ό,τι αφορά στον κύκλο εργασιών στα ελληνικά ξενοδοχεία φέτος, αυτός θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2010, σύμφωνα πάντα με το ΙΤΕΠ.
Μικρή αύξηση της μέσης πληρότητας
Την ίδια στιγμή η μέση πληρότητα στο σύνολο της επικράτειας αυξήθηκε ελαφρά κατά το 2011 με τη μέση πληρότητα να φτάνει στο 48,28% το Μάιο, αυξημένη κατά 2% έναντι πέρυσι. Παράλληλα η μέση πληρότητα τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 77,8% ελαφρά χαμηλότερη σε σχέση με 2008-2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας του ΙΤΕΠ, οι τιμές διάθεσης των δωματίων στα ελληνικά ξενοδοχεία παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες κατά το 2011. Η μέση σταθμισμένη τιμή διάθεσης των δωματίων στο σύνολο της χώρας εμφανίζεται μειωμένη κατά 0,78% κατά το Μάιο και αυξημένη κατά 0,74% τον Αύγουστο.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: