Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

«Έξοδος από το ευρώ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις πολιτικές διαβουλεύσεις»

SHARE
«Το κράτος της κρίσης» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό ”Der Speigel” την Ελλάδα, προσπαθώντας να ερμηνεύσει το χαοτικό πολιτικό σκηνικό που παρατηρείται στη χώρα μας την τελευταία τουλάχιστον εβδομάδα.
Το γερμανικό περιοδικό που έχει ασχοληθεί όσο ελάχιστα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης με την Ελλάδα και που ήταν το μοναδικό που αποκάλυψε τη μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο όπου ετέθη από ελληνικής πλευράς μια ακόμα αποτυχημένη μπλόφα, αυτή της εξόδου μας από το ευρώ, αναφέρεται σε ένα «σκληρό πόκερ της ελληνικής πολιτικής ελίτ» που εκτυλίσσεται εδώ και μερικά 24ωρα για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης.
Το γερμανικό περιοδικό προδιαγράφει ουσιαστικά την πλήρη έξοδό μας από το κοινό νόμισμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις σημερινές πολιτικές διαβουλεύσεις και χαρακτηριστικά γράφει: «Εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης της Ελλάδας, που οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο και στην έξοδο από το ευρώ, η πολιτική ελίτ παζαρεύει για την εναλλαγή στην εξουσία».
Το κείμενο συνεχίζει: «Το Δεκέμβριο η Ελλάδα δεν θα έχει λεφτά να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένα κράτος – μέλος της ευρωζώνης θα χρεοκοπήσει».
Και το έγκριτο γερμανικό περιοδικό συμπληρώνει: «Θα είναι μια λύση η σημερινή νύχτα; Όχι. Βραχυπρόθεσμα πρόκειται για μια ανησυχία για το κοινό νόμισμα. Μακροπρόθεσμα πρόκειται για την επιβίωση του ευρώ, του δεύτερου σημαντικότερου νομίσματος στον κόσμο».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: