Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μέχρι το 2010 όλο το χρέος ήταν σε ... δραχμές!

SHARE
Ένα τεράστιο εθνικό σκάνδαλο σε σχέση με το εθνικό χρέος, ένα πραγματικό έγκλημα αποκαλύπτεται τώρα ότι συντελέστηκε με την πρώτη σύμβαση του Μαϊου του 2010 και τείνει να ολοκληρωθεί τώρα με την δανειακή σύμβαση που έχουν συμφωνήσει να την υπογράψουν όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ:
Η μετατροπή του είδους του νομίσματος αποπληρωμής του χρέους, από "εθνικό νόμισμα", αόριστα, σε... ευρώ!
Κάτι που έγινε σαφές όταν μιλώντας στην Βουλή ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος για τα πιθανά αποτελέσματα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είπε την φράση «Και το δημόσιο χρέος θα είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ’’ δηλαδή ότι εάν βγούμε από το ευρώ στα αρνητικά της όλης υπόθεσης θα πρέπει να προστεθεί και το ότι ενώ θα έχουμε π.χ. δραχμές ως εθνικό νόμισμα, θα πρέπει να πληρώνουμε σε ευρώ!
Σε καμία δανειακή σύμβαση όμως μέχρι τον Μάιο του 2010 δεν υπήρχε αυτός ο όρος. Μέχρι τότε, όλες οι δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει το ελληνικό δημόσιο για το σύνολο του ποσού των 300 δισ. ευρώ ανέφεραν ότι θα αποπληρωθούν βάσει του ελληνικού δικαίου και με… εθνικό νόμισμα. Που όταν είχαν συναφθεί ήταν σε δραχμές και εν συνεχεία σε ευρώ.
Δεν απέκλειε τίποτα να επιστρέψουμε στην δραχμή ή εν πάση περιπτώσει να βγούμε εκτός ευρωζώνης και να επιστρέψουμε τα δάνεια στο νέο εθνικό νόμισμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Μάιο του 2010, το δάνειο το οποίο έπρεπε να αποπληρωθεί είχε συναφθεί το 1981 και βέβαια είχε συναφθεί σε… δραχμές.
Άρα οποιοδήποτε ήταν το εθνικό νόμισμα την ημέρα της αποπληρωμής, με αυτό θα γινόταν η αποπληρωμή του χρέους.
Εκτός και… αν μια ελληνική (;) κυβέρνηση θα αντάλλασσε τα παλαιά ομόλογα με νέα, για τα οποία όχι μόνο θα υπάρχουν εγγυήσεις δημόσιας περιουσίας, αλλά και όρος με τον οποίο οποιαδήποτε νομισματική μεταβολή δεν θα αγγίξει τα συγκεκριμένα ομόλογα, τα οποία θα πληρώνονταν με το νόμισμα στο οποίο έγινε η δανειακή σύμβαση.
Πριν λίγο καιρό σε τηλεοπτική εκπομπή στο MEGA, ένας Βρετανός δικηγόρος που συμμετείχε στην δανειακή σύμβαση του 2010 αποκάλυψε ότι η υπαγωγή του συνόλου του δημόσιου χρέους της σύμβασης του Μαΐου του 2010, έγινε υπό το βρετανικό δίκαιο το οποίο αναφέρεται ρητά σε χρέος που πρέπει να πληρωθεί σε ευρώ και αυτό αποτελούσε πρόταση “καλής θέλησης” της κυβέρνησης ΓΑΠ, προκειμένου έτσι να δηλώσει στους πιστωτές της, ότι “η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να εξοφλήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της”!
Και τα 110 δις της τότε δανειακής σύμβασης από τα 300 δις του συνολικού χρέους έχασαν τον προσδιορισμό «αποπληρωτέα σε εθνικό νόμισμα» και απέκτησαν τον προσδιορισμό «αποπληρωτέα σε ευρώ»!
Αλλά το έγκλημα δεν σταματά εδώ: Και στη νέα δανειακή σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί αντικαθίσταται με την λέξη «ευρώ» η φράση «εθνικό νόμισμα». Το οποίο, όπως είπαμε σήμερα είναι το ευρώ, αλλά αύριο δεν ξέρεις ποιο θα είναι. Και άλλο να πληρώνεις π.χ. σε δραχμές και άλλο σε ευρώ, ως γνωστόν…
Η έκδοση των ομολόγων διέπεται από το ελληνικό δίκαιο, οπότε σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή το ελληνικό δίκαιο θα αποφάσιζε σε ποιο νόμισμα θα γινόταν η αποπληρωμή τους και σε περίπτωση μη αποπληρωμής ποια περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να εκποιηθούν.
Με την νέα όμως σύμβαση για το "κούρεμα", τα νέα ομόλογα θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Κάποια απάντηση σε αυτά υπάρχει; Και ερωτούμε τη Ν.Δ. αρχικά και δευτερευόντως το ΛΑΟΣ (δευτερευόντως λόγω μεγέθους Κ.Ο.), αν θεωρήσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διαπράξει το δικό του έγκλημα.
defencenet.gr
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: