Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Νέα ευρήματα στο «μικροσκόπιο»

SHARE
Τα νέα ευρήματα τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (...ετεροχρονισμένα) από τις δικαστικές αρχές τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για είκοσι μία ασύρματες και κινητές τηλεφωνικές συσκευές και τον φορητό υπολογιστή του πρώην mister Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραπάνω βρέθηκαν από τους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης, Μαρία Νικολακέα και Ι. Φιοράκη, κατά την τελευταία έφοδό τους στα γραφεία της Siemens Ελλάς.
Υπενθυμίζεται ότι η Αικατερίνη Τσακάλου είχε παραδώσει πρόσφατα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τον σκληρό δίσκο του προσωπικού υπολογιστή της. Καταθέτοντας στην Εξεταστική στις 26/4/2010 είχε «κάψει» τις τότε ανακριτικές αρχές (Ν. Ζαγοριανό) υποστηρίζοντας ότι «δεν κατέσχεσαν τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της, όπου ήταν καταγεγραμμένες αναλυτικά όλες οι επαφές του Μ. Χριστοφοράκου με πολιτικά και άλλα πρόσωπα».
Επίσης, η πρώην γραμματέας είχε υποστηρίξει τότε ότι τον σκληρό δίσκο πήρε στη συνέχεια ο διάδοχος του Χριστοφοράκου κ. Φίσερ, ενώ αποκάλυψε ότι το πρώην αφεντικό της, τέσσερις μήνες πριν παραιτηθεί από τη θέση του το 2007, της είχε ζητήσει να καταστρέψει τα αρχεία της εταιρείας που σχετίζονταν με συναντήσεις που είχε ο ίδιος (κυρίως) με πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο εκείνη -όπως είπε- δεν το έπραξε επικαλούμενη φόρτο εργασίας, γεγονός που είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκειά του.
Ο κ. Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της κ. Τσακάλου, δήλωσε στο «Εθνος» χθες ότι «θεωρεί ενδεδειγμένη την ενέργεια των εφετών ανακριτών για τον έλεγχο του εν λόγω σκληρού δίσκου. Διότι έτσι -όπως τόνισε- «η ενέργειά της να παραδώσει τον σκληρό δίσκο θα αποκτήσει ουσιαστική χρησιμότητα και θα αναδείξει όσα στοιχεία περιέχονται και τα οποία θα αξιολογηθούν από τις δικαστικές αρχές». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εντολέας του έχει δώσει τη ρητή της συναίνεση να γίνει επιστημονική διερεύνηση στον συγκεκριμένο σκληρό δίσκο, ενώ συνεχίζοντας είπε ότι η κ. Τσακάλου «χωρίς καμία επιφύλαξη παρέχει άμεση συνδρομή σε οποιαδήποτε διωκτική αρχή, όπως π.χ. στο ΣΔΟΕ, όπου κατέθεσε στοιχεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν και τη Δικαιοσύνη και την Εξεταστική».
Απομένει -κατέληξε ο κ. Κούγιας- «η αποκρυπτογράφηση των εγγράφων, όπως π.χ. καταστάσεις με αποδέκτες δώρων, τα οποία έχουν δοθεί και κατασχεθεί και βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης». Στις 17 Ιουνίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να ορίσει και 3ο εφέτη ανακριτή στην υπόθεση της Siemens κατ’ εντολήν του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σήμερα πιθανότατα το Συμβούλιο των Εφετών θα εκδώσει το βούλευμά του σχετικά με τη βασιμότητα της εισαγγελικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Τ. Μαντέλη, αλλά και για την επικύρωση της διάταξης περί της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: