Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Για πολιτική εκτροπή κατηγορεί η ΝΔ τον Χ. Καστανίδη

SHARE
Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων αναφορικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου να μην τεθεί σε αργία ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, δήλωσε: «Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω να διεκδικεί τον σεβασμό της κοινωνίας. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη»...
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «οι δικαστικοί λειτουργοί δε μπορούν να υποχρεώσουν τον υπουργό σε αυτοσεβασμό, ούτε να τον υποχρεώσουν να διεκδικεί το σεβασμό της κοινωνίας» και καταλήγουν λέγοντας: «Η Δικαιοσύνη δε χειραγωγείται».
Νωρίτερα ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία τονίζει: «Δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη Ελλάδα η χυδαία, υβριστική επίθεση του υπουργού της Δικαιοσύνης κ.Χ. Καστανίδη εναντίον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, διότι μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έλαβε απόφαση που δεν τον ευρίσκει σύμφωνο. Ο υπουργός της Δικαιοσύνης κατηγορεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Αρεοπαγιτών ότι 'στερούνται αυτοσεβασμού και δεν διεκδικούν το σεβασμό της κοινωνίας'.
Η διάκριση των εξουσιών και ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης- της οποίας ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο φυσικός προστάτης- αποτελούν θεμέλια της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός κ.Γεώργιος Παπανδρέου έχει χρέος να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη. Αλλωστε η Δικαιοσύνη όπως εύστοχα είχε πει ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου- και η φράση του δυστυχώς αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρη- 'είναι το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας'».
Απαντώντας στην κριτική του επίτιμου προέδρου της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Είναι λυπηρό που ανέλαβε την υπεράσπιση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου ο κ.Κ. Μητσοτάκης». «Εχθρό της Δικαιοσύνης», χαρακτήρισε τον Χάρη Καστανίδη ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Χ. Νεράτζης, κατηγορώντας τον για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και συνταγματική εκτροπή.
«Το ΠΑΣΟΚ απεκάλυψε πλέον το πραγματικό του πρόσωπο. Θέλει μια Δικαιοσύνη «αλά καρτ», που να τη μέμφεται, όταν δεν το συμφέρει και να την επαινεί, όταν το ωφελεί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης είναι υπότροπος [...]. Έτσι, ο κ. Καστανίδης μετατρέπεται σε επικίνδυνο εχθρό της Δικαιοσύνης, αν και το Σύνταγμα τον έχει τάξει ως φύλακα του κύρους και της ανεξαρτησίας αυτής», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Νεράτζης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: