Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τη στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία επανέλαβε ο πρωθυπουργός

SHARE

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφια είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται από την Κυριακή στην Κύπρο. Στις συνομιλίες επαναβεβαιώθηκε η ...κοινή στρατηγική Αθήνας-Λευκωσίας, καθώς και η στήριξη της Ελλάδας στους χειρισμούς, την πολιτική και την τακτική που χαράσσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Επίσης, επιβεβαιώθηκε σύμπτωση απόψεων ως προς το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, ενώ τονίστηκε η κοινή πολιτική που θα ασκήσουν Ελλάδα και Κύπρος, τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εάν χρειαστεί, για την αποτροπή του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα. Τέλος, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των «εκλογών» στα Κατεχόμενα, την ερχόμενη Κυριακή, οι δυο ηγέτες τόνισαν ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν από μηδενική βάση.
Μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Χριστόφια, ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τους αρχηγούς της κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού
Κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο κ.Παπανδρέου εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συνεχίσει να εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και τόνισε ότι η στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό είναι έμπρακτη και όχι μόνο στα λόγια.
«Κινούμαστε με αποφασιστικότητα και επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να κουραστούμε ποτέ να εργαζόμαστε για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο εθνικό μας ζήτημα, το Κυπριακό» υπογράμμισε. Το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα. Τον κ.Παπανδρέου συνοδεύουν στην επίσκεψη στην Κύπρο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: