Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Σε διαβούλευση η εθνική στρατηγική για το περιβάλλον

SHARE
TO γαλλικό παράδειγμα δημόσιας διαβούλευσης για το περιβάλλον (Grenelle environnement) μελετά το Yπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να υιοθετήσει μια παρόμοια διαδικασία, εναρμονισμένη στην ελληνική πραγματικότητα. Για τον σκοπό αυτό έχει προσκαλέσει στην Αθήνα, σήμερα και αύριο, την αναπληρώτρια γενική επίτροπο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Commissariat general au development durable) της Γαλλίας, Μισέλ Ρουσό. Η Επιτροπή, που υπάγεται στο Υπουργείο Οικολογίας, Ενέργειας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Θαλάσσης, είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την παρακολούθηση της εφαρμογής των προτεραιοτήτων που αποφασίστηκαν βάσει της δημόσιας διαβούλευσης που προηγήθηκε.
Η κ. Ρουσό θα δώσει διάλεξη σήμερα με θέμα «Οι πραγματικές τομές του Grenelle de l'ΑEnvironnement», η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ και της γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, ενώ αύριο θα συμμετάσχει σε συναντήσεις με στελέχη του ΥΠΕΚΑ, παρουσία και της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη, όπου θα συζητηθούν τα συμπεράσματα και οι καλές πρακτικές της γαλλικής πρωτοβουλίας. Eμφαση θα δοθεί στην επιλογή της θεματολογίας και στην οργάνωση του δημόσιου διαλόγου για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη στρατηγική επίτευξης των στόχων της. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την απαραίτητη οργάνωση του υπουργείου για την υποστήριξη τόσο της διαδικασίας του διαλόγου όσο και της εφαρμογής των αποτελεσμάτων του.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: